Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Світлі душі відлітають у небо. Так болить, що бракує слів…
2024-01-05

Перша трагічна звістка в 2024 році для Хорольської громади прилетіла з передових рубежів оборони. У тяжкому бою з окупантами 30 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Степове Покровського району Донецької області загинув наш земляк із с.Коломійцеве Озеро Штомпелівського старостинського округу – Тарас Васильович Савченко. Солдат, радіотелефоніст 2 механізованої роти 1 механізованого батальйону в складі окремої механізованої бригади ЗСУ загинув під час виконання бойових завдань, пов’язаних із захистом Батьківщини.

Траурна церемонія прощання з полеглим Героєм, який повернувся «на щиті» з поля бою, відбулася у п’ятницю, 5 січня 2024 року, у середмісті Хорола на площі біля пам’ятника Т.Г.Шевченку. До жалобного поховального церемоніалу долучилася велелюдна Хорольська громада, зустрічаючи навколішки коридором пошани домовину з тілом вбитого рашистами солдата. До рідних та присутніх на жалобному заході звернулися голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко та заступник Хорольського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Валентин Місніченко. Заупокійну літію за упокоєння душі новопреставленого солдата Тараса та чин похорону провів Благочинний Хорольського і Семенівського церковного округу Полтавської єпархії Православної Церкви України, митрофорний протоієрей, отець Іван Сушінець.

Життя Тараса Васильовича обірвала оскаженіла путніська армада у розквіті сил. У цьому році йому б виповнилося лише 42 роки... Тарас народився 11 липня 1982 року в с.Новий Байрак (нині Андріївський старостинський округ). У 1997 році закінчив Штомпелівську загальноосвітню школу. 27 червня 2000 року отримав диплом кваліфікованого робітника, здобувши кваліфікацію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, слюсаря з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування, водія категорії «С» в Міжрегіональному центрі професійної підготовки звільнених у запас військовослужбовців м.Хорол. Пізніше вирішив здобути ще одну робітничу професію та освоїв ремесло виготовлення та ремонту меблів, тож закінчив Київське профтехучилище та отримав диплом з відзнакою. Тарас мав золоті руки і не цурався будь-якої тяжкої роботи. Більше 9 років працював у приватного підприємця в м.Хорол у виробничих цехах, де виготовляв тротуарну плитку, бордюрні камені та пам’ятники.

10 січня 2015 року став на весільний рушник із коханою Лідією. Тараса поховали за п’ять днів до 9-ої річниці подружнього життя – фаянсового весілля…

08 березня 2023 року Тарас Васильович був призваний по мобілізації 1-м відділом Лубенського РТЦК та СП. Проходив навчання та бойове злагодження у місті Полтаві, а згодом був направлений командуванням на передову лінію фронту в Запорізьку область для оборони населеного пункту Роботине. Стримував противника на Авдіївському напрямку, був контужений і проходив лікування у військовому шпиталі на Харківщині.

Останнє повідомлення солдат відправив дружині й сестрі перед виходом на бойову позицію 27 грудня 2023 року. На жаль, наступним повідомленням для рідних стало сповіщення про смерть з військової частини.

Розділяємо біль непоправної втрати та приносимо щирі співчуття згорьованій родині: батькові – Василю Миколайовичу Савченку, дружині – Лідії Іванівні Савченко, доньці – Станіславі Тарасівні Савченко, сину – Владиславу Тарасовичу Савченку, сестрам – Галині Василівні Савченко та Оксані Олександрівні Бові, племінникам – Вікторії Анатоліївні, Каріні Анатоліївні та Марині Анатоліївні Шендрикам, близьким, друзям, кумам, однокласникам, односельцям та бойовим побратимам.

Чин похорону відбувся у рідному селі Коломійцеве Озеро, де промайнуло дитинство і все доросле життя Тараса. Небесний простір пронизали звуки трикратного салюту почесної варти на честь Воїна-титана, якому за життя судилося наслухатися ці страшні пронизливі звуки вибухів та пострілів кровопролитної війни. Побувавши у самому пеклі кривавих баталій з окупантами, Тарас знайшов свій вічний спокій на рідній землі.

Без люблячого татка залишилася 7-річна донька Станіслава та 3-річний синочок Владислав…

Для нас та наступних поколінь саме такі люди, як Тарас Васильович, є прикладом того, як потрібно любити свою рідну землю та обороняти її. На жаль, війна жорстока і безжально забирає життя найкращих, які щодня ризикують власним життям заради безпеки інших.Тож наш священний обов’язок – глибоко шанувати безцінний подвиг Героїв, які віддають власні життя за наше мирне існування в тилу та за майбутнє прийдешніх поколінь у вільній, незламній Україні.

Бути воїном – жити вічно!


  Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Фото: Ірина ГРИГОРАШ, Крістіна СУХОРУК

 

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]