Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

87-мі роковини пам’яті жертв Голодомору в Україні
2020-11-28

Щорічно, у четверту суботу листопада, Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору – жахливого геноциду нашого народу в 1932-1933 роках. Цьогоріч загальнонаціональна жалобна дата припала на 28 листопада і 87-мі роковини пам’яті жертв жорстокого комуністичного тоталітарного режиму ми повинні відзначити в незмінних традиціях – хвилинною мовчання, молитвами та запаленими свічками пам’яті на вікнах у своїх домівках або біля меморіалів.

Національна скорботна дата запроваджена на загальнодержавному рівні згідно з указом Президента України Леоніда Кучми №1310/98 від 26 листопада 1998 року як «День пам'яті жертв голодоморів». Указом Президента Україна Леоніда Кучми №797/2004 від 15 липня 2004 року встановлювалася назва «День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій», а Указом Президента Віктора Ющенка №431/2007 від 21 травня 2007 року подія була перейменована на «День пам'яті жертв голодоморів». Тож 22-ий рік поспіль українці не забувають про роки нелюдських випробувань своїх співвітчизників, життя яких згасло, мов свічка на вітрі.

Кількість людських жертв, особливо навесні 1933 року, переходить за межі свідомості й вражає цинізмом радянської влади. Від голоду щохвилини помирало 17 українців, щогодини – 17000, щодоби – 25000. Моторошно не від такої сумної статистики, а від того, що Україна в ті лихоліття втратила найкращих представників інтелігенції, видатних діячів науки, культури, мистецтва й інших важливих сфер життєдіяльності суспільства. Від штучного голоду помирали діти, літні люди, цілі родини. Україна втратила своїх найкращих синів і доньок… За різними оцінками істориків Голодомор на нашій землі забрав у 1932-1933 роках близько 10 млн. життів. Люди тяжкою працювали, щоб прогодувати себе і свої сім’ї, а їх залишили без окрайця хлібу, без жодного шансу на виживання.

Вшановуючи пам'ять жертв Голодомору-геноциду, ми згадуємо історичні факти, призвідників голоду 1932-1933 років, масштаби національної трагедії. Але ми не можемо осягнути того жахіття, перед яким віч-на-віч опинилися українці, у яких відібрали останню зернину. Випробування війною страшні й моторошні, але випробування голодом і холодом – за межами нормального сприйняття реальності людиною. Мордування голодом – це нечуване звірство, яке неприпустиме для людського соціуму.

Україна є досить молодою державою, яка  декларує  забезпечення  верховенства права та прихильність до інших цінностей сучасної цивілізації. На прикладі прояву свавілля радянської влади ми повинні винести уроки минулого заради ситого, забезпеченого і щасливого майбутнього наступних поколінь.

Долучайтеся до поминальної акції, яка стала традицією нашого єднання, символом глибинного взаємозв’язку сучасного і минулих поколінь.

Вічна скорбота і невмируща пам'ять жертвам Голодомору!

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]