Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Він ангелом злетів у небеса...
2022-12-27

Хорольська громада знову в серпанку чорної скорботи. Один за одним наші земляки-військовослужбовці стають у стрій небесної варти, навічно залишаючи земне життя. Хорольщина вже втратила 32-ох воїнів, які полягли смертю хоробрих у російсько-українській війні за територіальну цілісність, суверенітет та мирне життя свого народу. 27 грудня багатолюдна громада Хорольщини зустрічала тіло вбитого наймолодшого солдата Литовського Владислава Геннадійовича, стоячи навколішках з тихою молитвою, біля підніжжя пам’ятника національному генію Тарасу Шевченку.

Через місяць Владиславу мало б виповнитися лише 20… Але безжалісна війна забирає найкращих, найсміливіших, найвідданіших патріотів, які прийняли на себе найблагороднішу місію – захищати Україну. Старший солдат, гранатометник взводу роти вогневої підтрики 95-ої окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ загинув ще 17 квітня 2022 року. Молодий воїн вважався безвісно відсутнім та станом на 21 грудня встановлено його загибель, що сталася у населеному пункті Сулигівка Ізюмського району Харківської області. Тіло солдата, після ексгумації з братської могили на деокупованій території Харьківщини і довготривалої процедури ідентифікації останків тіла за зразками ДНК, нарешті доставлено додому і по-християнськи віддано землі. 

У сповіщенні про смерть, який вручено мамі Ганні Геннадіївні Литовській, командир військової частини охарактеризував десантника з позитивного боку. За час проходження військової служби відмінно виконував функціональні обов’язки, користувався авторитетом серед військових, мав добрий рівень мотивації до військової служби та професійного самовдосконалення. Намагався підтримувати високий моральний дух у підрозділі, вникав у турботи оточуючих. Мужньо і стійко переносив інтенсивні навантаження під час виконання складних і небезпечних бойових завдань.

Для мами весь час відчайдушних пошуків безвісти зниклого сина затягнувся у цілу вічність. У соціальних мережах з криком про допомогу виснажена невідомістю жінка благала дати будь-яку звістку про сина. Вона навічно втратила дорогого сина, четвертого із 7-ми рідних дітей. 

Владислав народився 27 січня 2003 року в селі Біляки Семенівського району. Хлопчина з родиною довгий час проживав у селі Радивонівка Великобагачанського району, потім у 2014 році переїхали у Дніпропетровську область, а в 2016 році повернулися в село Козубівку. У 2018 році знайшли власне сімейне гніздечко в селі Вишняки і тут юнак закінчив 11 класів загальноосвітньої школи. Класний керівник Тетяна Андріївна Тищенко згадує про найкращі людські чесноти і позитивні якості свого учня. У пам’яті однокласників, друзів, вчителів і всіх, хто знав Владислава, у пам’яті закарбувався світлий образ усміхненого, доброзичливого, чемного, щирого, відкритого і добре вихованого юнака. Він завжди був готовий прийти на допомогу і підставите своє плече. З дитинства мріяв стати військовим, десантником і досяг своєї цілі. У Хорольському міжрегіональному центрі професійної перепідготовки і звільнених у запас військовослужбовців здобув спеціальність з автослюсарської справи, а з 04.10.2021 пройшов строкову військову службу. Після демобілізації з лав армії ЗСУ продовжив військову службу за контрактом в омріяних десантно-штурмових військах. 

Щирі співчуття мамі загиблого солдата – Гарбуз Ганні Геннадіївні, татові – Гарбузу Геннадію Михайловичу, братам – Віталію, Дмитру, Миколі, сестрам – Тетяні, Наталії, Аллі, друзям та близьким. Нехай упокоється вистраждана душа убитого ворожими рашистами воїна і потрапить до раю. Ті молоді очі, які зазирнули у самісіньке пекло війни, ще зовсім не бачили життя. Так не повинно бути, ніколи не пробачимо! 

Тіло Героя захоронено на кладовищі в с.Вишняки за всіма православними канонами і з останнім трикратним військовим салютом на його честь.

Вічна слава і незгасна світла пам’ять Герою! 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]