Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

пам’яті представники гімназії примирення міста війни війні викликам загрозам перемоги другій хорольського жертв району хорольської могили військового світової нацизмом світові
Пам’ятаємо. Перемагаємо.
2019-05-08

У День пам’яті та примирення, 8 травня, громада Хорольщини разом з усім волелюбним народом України долучилася до вшанування безсмертного подвигу українського народу в роки Другої світової війни. Урочисте відзначення визначного внеску нашого багатостраждального старшого покоління в наближення Великої Перемоги над нацизмом традиційно відбулося біля братської могили «37 тисяч жертв фашизму», який розташований на розі вулиць Небесної Сотні та Воскресенської поблизу Свято-Успенського собору.

У меморіальних заходах, приурочених Дню пам’яті та примирення, взяли участь керівники району та міста, депутати міської та районної рад, учнівська, студентська молодь, військові, представники підприємств, установ та організацій, небайдужі громадяни.

Для виявлення глибокої поваги всім борцям проти нацизму та союзників Німеччини та щоб віддати данину пам’яті всім жертвам страшного лиха 1939-1945 років, хорольці вистелили підніжжя пам’ятника живими квітами. Присутні на заході вшанували пам'ять усіх загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання. Із закликом до миру учнями Хорольської гімназії був підготовлений емоційно потужний і сильний за ідейним змістом флешмоб «Хочу жити без війни» під однойменну пісню Аліси Тарабарової. Після завершення урочистих заходів делегація у складі керівників міста й району, представники Хорольського районного військового комісаріату, студенти Хорольського агропромислового коледжу та представники ЗМІ поклали квіти до меморіальної дошки на будівлі при вході до Хорольської гімназії її випускнику, військовослужбовцю Терешку Сергію Олександровичу. У приміщенні гімназії створено куточок пам’яті на честь випускників Живенка Євгенія Миколайовича та Корни Андрія Миколайовича, які загинули при виконанні військового обов’язку. Також відвідали їхні могили на кладовищах, ушанувавши пам'ять як наших героїв-захисників.

Далі пам’ятний маршрут проліг до місць масових захоронень жертв німецьких окупантів на території міста й за його межами, братських могил військових та мирних жителів, які трагічно загинули в роки Другої світової війни.

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати міждержавні конфлікти збройним шляхом, ультиматумами, агресією, окупацією територій, анексією, масовими знищеннями людей на фоні національної ненависті та дискримінації.

Жодна нація не має права верховенствувати та домінувати над іншою через будь-які релігійні, політичні чи якісь інші переконання. Не може арійська нація бути кращою за слов’янську чи навпаки – всі люди мають бути рівними! Найважливішим підсумком будь-якої війни має бути не тріумф переможців, а торжество миру. Цю істину ми повинні наслідувати й доносити наступним поколінням.
  Не забуваймо, що ті, хто захищають свою землю, завжди перемагають. Ця пам’ять робить нас сильнішими та є запорукою того, що в майбутньому подібний глобальний кривавий конфлікт ніколи не повториться.

Сьогодні Україна продовжує протистояти зовнішнім викликам із боку російського агресора та внутрішнім загрозам із боку проросійських сепаратистських бандитських формувань. Ефективне протистояння українського народу небезпечним викликам і загрозам нашій державності можливе лише за умови суспільного єднання.

Тож дружби нам всім і єднання, миру й добра!

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]