Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Молоде життя, обірване війною: у боях під фортецею Бахмут загинув розвідник Владислав Усик
2023-07-18

Ворожа сила зла, що виходить з глибин рашистського дна, намагається занапастить Україну і весь наш народ. Вторгненням в Україну росія розвʼязала першу в XXI столітті континентальну війну в Європі. Наслідки цієї геополітичної війни за 510 днів протистояння кремлівському агресору вражають масштабами руйнувань і людських втрат. У цій страшній війні ми втрачаємо найкращих синів і доньок.

У кровопролитній війні Хорольщина втратила ще одного земляка-військовослужбовця, уродженця села Покровська Багачка – Владислава Сергійовича Усика, 29.05.1996 року народження. Доля з самого малечку була нелегкою для хлопчини. За трагічних обставин загинула його мама Альбіна Леонідівна Усик. Батько Сергій Григорович Усик самотужки виховував двох діток – Владислава і його старшу сестру Оксанку.

Навчався Владислав у Покровськобагачанській школі, після закінчення якої в 2011 році вступив у Полтавський політехнічний коледж. Здобув базову вищу освіту за спеціальністю «Металорізальні верстати та робототехнічні комплекси». З Полтавщини переїхав на постійне місце проживання до рідної сестри у село Придніпровське Чорнобаївського району Черкаської області. На Черкащині почав підійматися по трудових сходинках у місцевому агропідприємстві СТОВ «Придніпровське» на посаді інженера по трудомістких процесах.

У 2016 році Владислав Сергійович був призваний на строкову службу до лав української армії. Після демобілізації прийняв непохитне чоловіче рішення і підписав контракт для проходження військової служби в зоні АТО/ООС. Захищаючи Батьківщину від російського агресора, мав плани на особисте життя і мріяв про кохану дружину і щасливу міцну сім’ю. Ця мрія здійснилась і доля йому подарувала кохану Катерину. У 2019 році Владислав повів під вінець наречену і в цьому ж році народився їх любий синок Максим.

З початку повномасштабного вторгнення Владислав став на захист рідної землі й продовжив свій воїнський шлях у боротьбі з окупантами. Зміцнив бойові позиції в лавах територіальної оборони, а згодом був призваний Черкаським відділом РТЦК та СП та потрапив на передову лінію фронту. Старший солдат, розвідник 30-ої окремої механізованої бригада імені князя Костянтина Острозького (30 ОМБр, в/ч А0409) залишався вірним військовій присязі до останнього подиху. 15 липня 2023 року мужній Воїн загинув смертю хоробрих при виконанні бойового завдання поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області.

Приносимо щирі співчуття батькові – Усику Сергію Григоровичу, сестрі – Оксані Сергіївні, дружині – Катерині Олександрівні, сину – Максиму, рідним, близьким, друзям та бойовим побратимам.

Поховають нашого Героя-земляка 20 липня в селі Придніпровське на Черкащині.

Спочивай з миром, наш Герою! Тобі тепер навічно 27, але пам’ять про Твій сміливий подвиг житиме вічно.

 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]