Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

життя сергія героя радьки воїна сергій посаді міномету валерійович зибарєв старостату манжос церкви староаврамівського області пройшов поранення благочинний православної протоіє
На передовій битви за життя обірвалося життя ще одного славетного Героя
2024-08-17

На передовій все залежить від волі, рішучості, бойової злагодженості та витривалості. Втім, немає жодних гарантій і жодних шансів вижить, коли ворог нещадно нищить наших захисників шквальним вогнем. 25 липня 2024 року на одному з найзапекліших напрямків фронту, поблизу н.п. Торецьк Бахмутського р-ну Донецької області, наш земляк із с.Радьки Староаврамівського старостату, старший сержант, командир міномету ОМБр ЗСУ – Сергій Валерійович Зибарєв отримав тяжкі поранення при виконанні бойового завдання із захисту Батьківщини.

Мужній Воїн героїчно боровся за Україну в бою і не менш героїчно за власне життя у стабілізаційному пункті, згодом у Київському шпиталі. На жаль, поранення виявилися несумісними з життям. Захисник мужньо давав відсіч та стримував збройну агресію російських окупантів, та вибороти шанс на життя було неможливо. 13 серпня 2024 року нагла смерть настигла Героя Сергія у стінах лікарні. Невблаганна доля відміряла Сергію лише 43 роки життя…

У суботу, 17 серпня, рідні, односельці та Хорольська громада провели з пошаною у засвіти новітнього Героя. Прощання та чин похорону відбулися у його рідному селі Радьки. З прощальною промовою до присутніх звернулися: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Валентин Місніченко, староста Староаврамівського старостату Анатолій Шило, голова первинної ради ветеранів Таїсія Малюжко та бойовий побратим Юрій, який з розподільчого пункту в Полтаві і на фронті пройшов пліч-о-пліч з Сергієм тяжкий воїнський шлях. Богослужіння за упокій душі новопреставленого Воїна Сергія провели священнослужитель Петро-Павлівського храму Полтавської єпархії Православної Церкви України, митрофорний протоієрей благочинний – Іван Сушінець та священнослужитель Пирятинського району Полтаської єпарції Православної церкви України митрофорний протоієрей благочинний – Микола Ціко та представники духовенства ПЦУ..

Сергій Зибарєв народився 26 червня 1981 року в с.Радьки. Тут промайнуло його дитинство і перші 4 роки навчання в початковій школі. Після закінчення 9 класів Хорольської спеціалізованої загальноосітньої школи вирішив проявити себе в робітничій професії. Освоїв спеціальність «Машиніст-тракторист» у Міжрегіональному центрі професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців м.Хорол. Строкову військову службу в рядах української армії проходив у м.Богодухів Харківської області, отримавши кваліфікацію механіка-водія автогрейдера. Мав хист до техніки і ніколи не цурався важкої роботи.

Трудову діяльність розпочав за фахом на посаді тракториста у базовому місцевому сільськогосподарському підприємстві. Деякий час працював трактористом у готельно-ресторанному комплексі «У сестер» та в ТОВ «Астарта Прихоролля». Кілька місяців працював у Польщі, але повернувся на Батьківщину і продовжив трудову діяльність на посаді електромонтера у Хорольській філії АТ «Полтаваобленерго».

У 2009 році став на весільний рушник з коханою Юлею, з якою виростили й виховали двох діток – Сніжану та Святослава. Саме любов і турбота про родину спонукали Сергія прийняти чоловіче рішення в перший же день повномасштабного вторгнення агресора. Найбільшою його мотивацією для готовності до мобілізації — бажання захистити рідних та Україну. Тож 24 лютого 2022 року був призваним 1-м відділом Лубенського РТЦК та СП. На передову лінію оборони потрапив 15 червня 2022 року і гідно пройшов свій воїнський шлях на посаді командира міномету в окремому стрілецькому батальйоні ОМБр на різних напрямках: Донеччині, Луганщині та Сумщині.

Розділяємо біль непоправної втрати та щиро співчуваємо рідним: дружині – Юлії Олексіївні Зибарєвій, діткам – Сніжані (2010 р.н.) та Святославу (2017 р.н.), тестям – Олексію Миколайовичу та Світлані Михайлівні Манжос, невістці – Яні Олексіївні Манжос, названим батькам – Ользі Михайлівні та Леоніду Борисовичу Радько, кумам, друзям, колегам, односельцям, бойовим побратимам та всім, хто вічно пам’ятатиме світлий образ Воїна.

Побувавши у пеклі кровопролитної війни й зануривши своє життя у морок страшних випробувань, Сергій Валерійович знайшов вічний спокій на рідній землі. Поховали мужнього Воїна на цвинтарі в селі Радьки за всіма християнськими канонами та з належними військовими почестями. Його тіло покоїтиметься поруч з могилою матері та поблизу бойового побратима, командира відділення розвідувального батальйону, друга і кума – Сергія Леонідовича Радька. Хай зранена душа Героя знайде своє місце в раю, а подвиг віками не буде забутим. Пам’ятатимемо ми і наступні покоління, бо бути Воїном – значить жити вічно!


  Автор і фото: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про засідання виконавчого комітету

20 серпня 2024 року о 14:00 год. відбудеться тринадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
     
Повідомлення про відкриті торги

Виконавчий комітет Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області проводить відкриті торги з особливостями з метою закупівлі послуг 

Дерева паливні з твердих порід

Код ДК 021:2015 - 03410000-7 – Деревина

     
     
Повідомлення про засідання молодіжної ради

31 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться друге чергове засідання молодіжної ради при  Хорольської міській раді за адресою: м.Хорол,вул. Небесної Сотні, 33.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]