Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

олександр військової олександра життя області співчуття воїна серце пам’яті єгерської разом якості упокій україни березня молодого -річної сергійович посаді
Героєм пав на полі бою і опинився в зоряних світах
2023-03-14

Хорольська громада провела у вічність ще одного полеглого за Батьківщину Героя. На щиті із поля бою повернувся на вічний спочинок до батьківського рідного краю ще один Захисник – Скрипніченко Олександр Сергійович. У 33-річному віці навічно обірвалося його життя і перестало битися відважне серце справжнього Воїна.

Стоячи на колінах, зі сльозами розпачу і співчуття, сотні людей зустріли домовину з тілом убитого кровожерливою путінською армадою солдата. Співчуття рідним і близьким висловили у жалобних промовах секретар міської ради Юлія Бойко та начальник відділення рекрутингу та комплектування першого відділу Лубенського РТЦК та СП, майор Анатолій Крутько. Літію за упокій душі Олександра провів Благочинний Хорольського і Семенівського церковного округу Полтавської єпархії Православної Церкви України, митрофорний протоієрей, отець Іван Сушінець.

Олександр героїчно загинув 6 березня 2023 року поблизу населеного пункту Новоселівка Краматорського р-ну Донецької обл., під час виконання бойового завдання, при відсічі та стримуванні збройної агресії російської федерації проти України. До останнього подиху в запеклому бою Захисник залишався вірним військовій присязі та українському народові, самовіддано і добросовісно виконуючи військовий обов’язок у званні молодшого сержанта на посаді розвідника-кулеметника 3 групи 2 роти 1 загону спеціального призначення 71-ої окремої єгерської бригади у складі Десантно-штурмових військ ЗСУ.  

Олександр народився 19 червня 1989 року в смт Комінтерново Лиманського району Одеської області. Разом з родиною в дитячому віці переїхав на малу Батьківщину своєї мами у село Покровську Багачку. Тут промайнуло його босоноге щасливе дитинство, безтурботні шкільнні роки. Після закінчення 11 класів Покровськобагачанської загальноосвітньої школи, здобув професійно-технічну освіту у Полтавському ПТУ за спеціальністю «Помічник бурильника». Однак трудову діяльність розпочав не за фахом. Перші трудові здобутки були на посаді фуражира молочно-товарної ферми в ТОВ «Астарта-Прихоролля».

Не боявся важкої роботи, труднощів і завжди виділявся справжніми чоловічими вчинками. Під час проходження строкової служби в лавах української армії, з 2007 по 2008 роки, проявив високі морально-вольові якості та був удостоєний відзнакою –  нагрудним знаком військової доблесті «Гвардія». Командування військової частини у селищі Десна Чернігівської області характеризувало молодого й завзятого військовослужбовця як дисциплінованого, надійного, відповідального. Саме ці якості він підтвердив у бою, прикриваючи спини бойових побратимів.

Олександр Сергійович був призваний по мобілізації 20 березня 2022 року і прикріплений до військової частини 71-ої окремої єгерської бригади. У період відпустки, у вересні 2022 року, запропонував руку і серце коханій Анастасії Іванівні із села Березняки. Одна з найгарніших пар Покровськобагачанського старостату, після 8 років спільного цивільного життя, стала на весільний рушник. Олександр був люблячим чоловіком для дружини і турботливим батьком для трьох діток – 10-річного Ростислава, 9-річної Світланки і 7-річної Катрусі. Разом із ними у чорній жалобі схилили голови над домовиною батьки – Людмила Іванівна та Сергій Олександрович, молодший брат Вадим та їх велика рідня. Краються й німіють від болю втрати серця всіх тих, хто знав Олександра особисто і назавжди запам’ятає його світлий образ, доброзичливу усмішку і глибокий осмислений погляд, який буде тепер лише на фото і в пам’яті людській.

Захоронили молодого Героя на цвинтарі у с.Покровська Багачка. Молімося за упокій душі новопреставленого Воїна Небесного легіону Олександра, який віддав своє життя за нас та Україну!

Бути Воїном – означає жити вічно! У наших серцях, пам’яті, поколіннях, віках!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]