Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

примирення жертв переможців переможеними світовій нацизмом війни пам’ять російської вторгнення світової перемоги другої пам’яті пам'яті стали людяності проти злодіянь
Бережемо пам’ять подвигу в наших серцях!
2023-05-08

8 та 9 травня – знаменні дати, які стали новим символом пам’яті й примирення та відзначаються в європейському дусі. Капітуляція нацистської Німеччини – подія 78-річної давнини, яку прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом. Цей день покликаний нагадати всій світовій спільноті про наслідки кровопролитної війни.

У ці жалобні дні ми вшановуємо пам’ять всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років – борців із нацизмом та жертв серед мирного населення.

Цьогоріч День пам’яті та примирення Україна вдруге відзначає в умовах повномасштабного вторгнення, яке розпочала росія – сусідня країна-терорист. Сучасна війна, як і Друга світова, супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва російської федерації.

Віроломне вторгнення нацистів розпочалося внаслідок домовленостей між двома тоталітарними режимами: націонал-соціалістичним (нацистським) у Німеччині й комуністичним в СРСР. Обидва тоталітарні режими вчинили геноцид на українській землі, зробили чимало злодіянь проти людяності.

Відзначенням цих пам’ятних дат ми підтверджуємо своє прагнення доєднатися до європейської традиції увіковічення перемоги у Другій світовій війні. Ці дні стали передусім застереженням для усього цивілізованого світу, а не тріумфом переможців над переможеними.

Шануймо світлу незгасну пам’ять героїв і жертв Другої світової та сучасної російсько-української воєн. Перемогли в тій, переможемо і в цій війні!

 

З повагою – міський голова Сергій Волошин!

 

Інформаційні матеріали Українського інституту національної пам'яті до Дня пам'яті та примирення "Застереження, а не тріумф переможців над переможеними" – завантажити.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]