Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Вийшов на небесну позицію: Хорольський край попрощався з Героєм
2022-10-29

У визвольній боротьбі за Україну Хорольська громада втратила вже 25 найкращих своїх земляків. З одним із загиблих захисників попрощалися хорольці 29 жовтня на площі геніального пророка, національного героя і символа України Тараса Шевченка. Війна забирає найкращих, хто без вагань і роздумів у перших рядах могутньої армії стає на захист рідної країни, землі і народу. Саме таким був наш земляк, уродженець села Грушине Новоаврамівського старостинського округу Левченко Микола Анатолійович. 

Народився Герой сучасності 9 травня 1990 року в сім’ї сільських трудівників – тракториста Левченка Анатолія Григоровича та доярки Левченко Ганни Юріївни. Після закінчення Грушинської школи був призваний на строкову військову службу до лав ЗСУ. Після демобілізації з армії працював водієм у базовому фермерському господарстві. Завжди і в усьому рівнявся на старшого брата Романа, який був для Миколи взірцем і наставником. Ще в 2014 році, коли брату прийшла повістка з військкомату боронити Батьківщину в зоні АТО, менший брат без вагань прийняв для себе рішення слідувать за рідною людиною. Після повномасштабного віроломного вторгнення російської орди в Україну старшого брата призвали за мобілізацією боронити Україну. І знову менший брат не вагався. Зібрав речі, узяв військовий квиток і 8 березня прибув до першого відділу Лубенського районного ТЦК та СП. Знову рушив дорогою за братом на східні рубежі держави. Дорогою знайомими небезпечними маршрутами Донбасу, яка стала крайнім пунктом прибуття у вічність… 

Роман і Микола Левченки – це приклад братерської взаємопідтримки і єдності, благородства, готовності пліч-о-пліч стояти на захисті рідних і Батьківщини. Батьки гідно виховали своїх трьох синів, зростили справжніх чоловіків і патріотів. Мама давно відійшла в засвіти, а батько навіки попрощався з найменшим сином Колею, убиваючись горем і оплакуючи домовину з бездиханним тілом рідної дитини. У старшого брата розривається душа від болю і мучать докори сумління, що не вберіг, не зарадив, не відвернув біду і втратив вірне плече дорогої людини. І  таке страшне лихо принесла сусідня країна-терорист мільйонам українців, яким не буде прощення віками…

Молоде життя 32-річного воїна обірвала ворожа армія окупантів, з якими він мужньо і відважно боровся ще з початку антитерористичної операції на Донбасі. Запеклий бій з російським агресором 24 жовтня 2022 року поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області став останнім для солдата. У ході бою з переважаючими силами противника, Микола Анатолійович отримав поранення не сумісні з життям. Ворожий танк обстріляв позицію піхотинців, не залишивши жодного шансу вижить. 

Стрілець-помічник гранатометника 1 мотопіхотного відділення 3 мотопіхотного взводу 2 мотопіхотної роти 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського залишався вірним військовій присязі до останнього подиху. Його ратний подвиг став прикладом справжнього Героїзму, який навіки увійде в історію України.

29 жовтня став жалобним днем для усієї Хорольської громади. Попрощалися з Миколою найближчі люди – батько Анатолій Григорович, старший брат Роман, середні брат Іван, невістки Наталія і Валентина, племінники Олександр і Вікторія, а також багатолюдна громада, яка прийшла віддати останню шану захиснику. Висловили рідним і близьким щирі співчуття секретар міської ради Юлія Бойко та заступник начальника першого відділення Лубенського районного ТЦК та СП, майор Олександр Главацьких. Зі всіма військовими почестями і за християнськими канонами поховали воїна на кладовищі в рідному селі Грушине. За упокій душі убитого солдата провів богослужіння протоієрей Василь Ліпший Петро-Павлівського храму Полтавської єпархії Православної Церкви України.

Низький уклін рідним і близьким! Розділяємо з Вами пекучу біль втрати. Дякуємо й доземно вклоняємося нашому Герою, який тепер високо й далеко тримає небо над нами і нашими дітьми!  

 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]