Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

В Україні створено чат-бот для дітей "Воби2" !
2022-12-14

В Україні створено чат-бот «Воби2» — чат-бот-тест з правил поведінки під час війни для дітей віком від 9 років. З допомогою чат-боту можна перевірити, що саме знають діти про небезпеки воєнного часу. Якщо ж чогось не знають, то «Воби2» навчить як не опинитися в ситуаціях, які загрожують життю, і як діяти ефективно, навіть потрапивши у скруту. Чат-бот доступний у Telegram (https://t.me/voby2_bot)  і має власну сторінку (https://voby2.com.ua/).

 

На кожному з трьох рівнів гри на дітей чекають питання, варіанти відповідей, коментарі віртуального експерта та цікаві історії. Виклад матеріалу не переобтяжений термінами й складними поняттями, супроводжується тематичними ілюстраціями, і головне — має практичне спрямування. Використання чат-боту в освітніх цілях інформаційно підтримує Міністерство освіти і науки України.

 

Тексти для чат-боту було складено на основі правил поведінки, опублікованих ДСНС та Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. В якості експертів ми залучили:

● Олександра Білецького — військового експерта, голову Української Військової Варти»;

● Миколу Синюшка — дитячого психолога;

● Василя Кашубу — засновника Курсів першої допомоги CAB у Львові, інструктора Всеукраїнської ради реанімації.

 

Серед основних тем чат-боту такі: евакуація; повітряна тривога; поведінка у випадку перебування поряд з місцем вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів; мінна (не)безпека; дії у випадку руйнування будинку та потрапляння під завали; перша домедична допомога при подряпинах, саднах, порізах, артеріальній та венозній кровотечах, термічних та хімічних опіках тощо; правила виклику швидкої допомоги; орієнтація у просторі й передача координат місцезнаходження; перебування в окупації; потрапляння в заручники, виживання; небезпеки, які можуть спіткати після деокупації територій тощо.

 

Вже зараз, з його допомогою перевіряють свої знання та навчаються більше 5000 дітей. Але ми впевнені, що чим більше маленьких і юних українців і українок будуть обізнані з правилами поведінки цивільного населення, тим більше шансів на порятунок життів отримає Україна.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]