Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

В Україні створено чат-бот для дітей "Воби2" !
2022-12-14

В Україні створено чат-бот «Воби2» — чат-бот-тест з правил поведінки під час війни для дітей віком від 9 років. З допомогою чат-боту можна перевірити, що саме знають діти про небезпеки воєнного часу. Якщо ж чогось не знають, то «Воби2» навчить як не опинитися в ситуаціях, які загрожують життю, і як діяти ефективно, навіть потрапивши у скруту. Чат-бот доступний у Telegram (https://t.me/voby2_bot)  і має власну сторінку (https://voby2.com.ua/).

 

На кожному з трьох рівнів гри на дітей чекають питання, варіанти відповідей, коментарі віртуального експерта та цікаві історії. Виклад матеріалу не переобтяжений термінами й складними поняттями, супроводжується тематичними ілюстраціями, і головне — має практичне спрямування. Використання чат-боту в освітніх цілях інформаційно підтримує Міністерство освіти і науки України.

 

Тексти для чат-боту було складено на основі правил поведінки, опублікованих ДСНС та Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. В якості експертів ми залучили:

● Олександра Білецького — військового експерта, голову Української Військової Варти»;

● Миколу Синюшка — дитячого психолога;

● Василя Кашубу — засновника Курсів першої допомоги CAB у Львові, інструктора Всеукраїнської ради реанімації.

 

Серед основних тем чат-боту такі: евакуація; повітряна тривога; поведінка у випадку перебування поряд з місцем вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів; мінна (не)безпека; дії у випадку руйнування будинку та потрапляння під завали; перша домедична допомога при подряпинах, саднах, порізах, артеріальній та венозній кровотечах, термічних та хімічних опіках тощо; правила виклику швидкої допомоги; орієнтація у просторі й передача координат місцезнаходження; перебування в окупації; потрапляння в заручники, виживання; небезпеки, які можуть спіткати після деокупації територій тощо.

 

Вже зараз, з його допомогою перевіряють свої знання та навчаються більше 5000 дітей. Але ми впевнені, що чим більше маленьких і юних українців і українок будуть обізнані з правилами поведінки цивільного населення, тим більше шансів на порятунок життів отримає Україна.

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]