Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

рибним зайняття незаконного природному шкоди водних біоресурсів промислом прокуратури лубенської окружної територіальної метою хорольської збереження кримінального громади україни кодексу довкі
Хорольський відділ Лубенської окружної прокуратури інформує
2024-06-05

Захист водних біоресурсів у природному середовищі від протиправних посягань

Від 1 квітня 2024 на водоймах Полтавщини діє весняно-літня заборона на риболовлю. У період нересту ловити рибу заборонено з метою збереження запасів водних біоресурсів.

З метою збереження та збільшення чисельності водних біоресурсів у природному середовищі, їх біологічного різноманіття, що є одним із завдань держави, правоохоронцями  продовжується системна робота щодо виявлення та притягнення браконьєрів до кримінальної відповідальності за фактами незаконного зайняття рибним промислом (ст. 249 КК України), вилучення заборонених знарядь лову, а також відшкодування завданих державі збитків.

В порівнянні з минулими роками, кількість кримінально протиправних діянь, що заподіяло істотної шкоди довкіллю внаслідок незаконного зайняття рибним промислом, на території Хорольської територіальної громади зменшилась, проте такі факти ще мають місце.

Так, з квітня 2024 по даний час відділенням поліції №2 (м.Хорол)  Головного управління Національної поліції в Полтавській області зареєстровано  2 кримінальних правопорушення за ст.249 ( «Незаконне зайняття  рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом») Кримінального кодексу України, за процесуального керівництва прокурорів Хорольського відділу Лубенської окружної прокуратури 2 особам повідомлено про підозру, 2 обвинувальних акта передано до суду. Загальна сума шкоди, заподіяної рибним браконьєрством навколишньому природному середовищу Хорольської територіальної громади, встановлена в сумі 65 тис. грн., з яких 32 тис.грн. вже відшкодовано до бюджету.

За незаконне зайняття рибним промислом санкцією ст. 249 Кримінального кодексу України в залежності від розміру завданої шкоди довкіллю та способу незаконного вилову передбачено покарання у виді штрафу від однієї до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 17000грн. до 51000грн.), обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

 

Хорольський відділ Лубенської окружної прокуратури

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]