Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

батальйону україни євгенія імені морської командира піхоти після академії вступив березня обороні державною закінчення (нині вересня окремого серед посаду ві
Знай наших! Пишаємося подвигом Героя України Євгенія Бови з Хорольщини
2023-02-25

Нашому земляку із Староаврамівського старостату Хорольської міської територіальної громади Євгенію Бові 24 лютого Президент України Володимир Зеленський вручив орден «Золота Зірка». 10 березня минулого року, напередодні свого дня народження, морський піхотинець, підполковник ЗСУ був відзначений найвищою державною нагородою – званням Герой України за оборону Маріуполя та утримання позицій української армії під час відбиття російської навали.

29 грудня 2016 року нагороджений орденом «За мужність» 3-го ступеня та 13 червня 2017 року – Данила Галицького. Воїн мужньо стоїть на захисті країни впродовж 9 років російсько-української війни. У квітні 2018 року призначений на посаду командира 1-го окремого батальйону морської піхоти. За підсумками 2018 року його батальйон був визнаний кращим серед батальйонів морських піхотинців, і 2020 року здобув це звання повторно.

Під час повномасштабного вторгнення боронив Маріуполь, був командиром 1-го батальйону морської піхоти. Потрапив у російський полон, із якого в рамках обміну полоненими повернувся 21 вересня 2022 року.

Євгеній Петрович народився 11 березня  1993 року, навчався у рідному селі, у Староаврамівській школі. Після здобуття повної загальної середньої освіти  у 2008 році вступив до Київського військового ліцею  імені Івана Богуна. Так ліцеїстом у 3 взводі 1 навчальної роти ліцеїстів розпочалася його військова кар’єра. У 2010 році після закінчення навчання вступив до Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультет аеромобільних військ та розвідки, який у 2012 році був переміщений до Військової академії у місто Одесу. Заочно навчався у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського у місті Києві.

Після закінчення академії у 2014 році молодого офіцера направили до 1-го окремого батальйону морської піхоти на посаду командира десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти. Брав участь у антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил на Сході України, зокрема у боях поблизу сіл Піонерське (нині у межах м. Маріуполь), Широкине, Лебединське, смт Талаківка (нині усі — Маріупольського р-ну) Донецької області. З 17 вересня по жовтень 2014 року на посаді командира десантно-штурмового взводу виконував бойові завдання по обороні Гранітного Волноваського району на Донеччині. Десантно-штурмовий взвод під командуванням Євгенія Бови без втрат захопив панівну висоту, що дозволило відбивати усі спроби ворога захопити український населений пункт. Командував передовим взводним опорним пунктом при обороні смт Талківка, який неодноразово зазнавав атак бойовиків.

Під командуванням Євгенія у зоні відповідальності батальйону було розроблено та створено надійну систему оборони рубежів, що дозволяло успішно відбивати напади противника та мінімізувати втрати серед особового складу та техніки. За оцінками командування, цього вдалося досягти завдяки відмінним професійним знанням та набутому бойовому досвіду офіцера.

Від імені міського голови Сергія Волошина та всієї Хорольської міської територіальної громади вітаємо Євгенія Петровича з високою державною нагородою! Пишаємося мужністю та бойовими подвигами командира найкращого батальйону морської піхоти – нашого славного Героя-земляка! Бажаємо міцного козацького здоров’я, родинного благополуччя, нових звершень, неминучих успіхів і перемог у благородній справі служіння Україні!

Слава Україні!

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]