Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Феєрія різдвяно-новорічних свят
2020-01-10

Не збавляють оберти новорічно-різдвяні святкування у нашому Хоролі.

Новорічна обрядовість українців – це ціла низка свят, яку покладено в основу культурно-просвітницького заходу Хорольської районної центральної бібліотеки. Насичена і яскрава святкова програма заходу презентована глядачам 10 січня 2020 року у вестибюлі цього закладу. За ініціативи директорки головного бібліотечно-інформаційного центру району Оксани Левіної організовано й проведено культурно-масовий захід у формі театралізованої вистави.

Окрім того, що Оксана Володимирівна втілює свої багатогранні творчі задуми та ідеї у святкових виступах, вона ще співпрацює й залучає до літературно-мистецьких заходів широке коло представників інших освітніх, культурних і мистецьких закладів нашого міста.

До тісної творчої співпраці долучилися керівник ансамблю народної пісні «Дивоцвіт» Людмила Мартьян, концертмейстер Ірина Мельник та їх вихованці при Хорольському районному Центру дитячої та юнацької творчості, а також вихованці Хорольського початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу (музичної школи).

Талановиті діти порадували глядачів віршами, піснями й грою на музичних інструментах, а за старанне виконання художніх номерів отримали від організаторів заходу солодкі подарунки. Усього до літературно-мистецького заходу залучено 40 дітей різновікових категорій – від трьох до 12-13 років.

Автором тематичного сценарію святкового дійства з глибоким ідейним змістом є сама господиня "книжкової країни" – Оксана Володимирівна. Головна мета програми – пропагування освіченості, грамотності, ерудованості та високого рівня інтелекту, які завжди й за будь-яких обставин будуть в тренді.

Дуже вдало були розподілені ролі театралізованого дійства, які з високою акторською майстерністю та почуттям гумору зіграли працівниці відділу обслуговування ЦРБ. Центральним персонажем у різдвяній виставі був малоосвічений і цілком байдужий до навчання Василь Ледаченко, який знав лише чотири літери свого імені. Авторка твору влучно висміяла його невігластво і безграмотність. Головного героя вистави неперевершено зіграла Олена Радченко. Не менш талановито зіграли: Оксана Левіна – тітку Марину, Світлана Сєннікова – Снігову Королеву, Ірина Редька – мишку Зоряну, Неля Бурчак – поросятко Бубу та Олена Сістук – Снігову Бабу.

Міський голова Сергій Волошин подякував організаторам і учасникам за такий чудовий захід, який подарував веселий настрій і море позитивних емоцій. Можу з упевненістю ставити в приклад методи керівництва Оксани Левіної, яка використовує сучасні креативні підходи в літературно-мистецьких заходах для зацікавлення широкої аудиторії читачів.

 

Автор: ІРИНА ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]