Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

XVI регіональний фестиваль народної творчості «Барви Хорольщини»: святкування краси та багатства нашої культури
2024-07-01

В останній день розпаленого сонцем першого літнього місяця, 30 червня 2024 року, на березі річки Голубиха у Вишняківському старостаті відбулося святкове атмосферне дійство – фестиваль «Барви Хорольщини». Благодійний фестиваль пронизаний духом унікальної, самобутньої, неповторної, різноманітної української культури, етнічних традицій та старовинних обрядів.

Ворог намагається знищити нашу країну, наш народ, наш золотий генофонд, усю національну ідентичність – мову, культуру та історію. Доки російський агресор намагається знищити нашу багатовікову національну спадщину – ми продовжуємо свою боротьбу, підтримуємо наших Захисників і Захисниць.

Відкриття заходу традиційно розпочалося з хвилини мовчання в знак шани до подвигу новітніх Героїв, які полягли в російсько-українській війні смертю хоробрих за Україну. Міський голова Сергій Волошин з головної сцени звернувся до учасників та гостей культурно-мистецького заходу з вітальною промовою. Подякував творчим колективам і артистам Хорольського краю, які взяли участь у регіональному фестивалі-конкурсі, а також усім, хто долучився до благодійної підтримки ЗСУ.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну завдяки культурно-масовим заходам у нашій громаді зібрано та передано на фронт понад 1 млн. гривень. Фестиваль організовано та проведено за сприяння Хорольської міської ради в рамках реалізації заходів цільової Програми розвитку культури і мистецтва територіальної громади.

На цьогорічному фестивалі «Барви Хорольщини» вдалось зібрати 56 тис. грн, з яких 45 тис. грн – це донат для військових від працівників виконавчого комітету та структурних підрозділів Хорольської міської ради, 5,5 тис. грн – від працівників відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини міської ради і 5,5 тис. грн – від учасників та гостей фестивалю.

Перед початком виступу фольклорних колективів з номерами різних жанрів, проведено ярмарок знатних майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Барвиста Хорольщина». Народні умільці показали неперевершені витвори мистецтва, які охочі могли придбати або полюбуватися. Найкращі господині частували гостей народного свята смачними варениками, пирогами і короваями. В окремих локаціях облаштовано ігрову зону для дітей з різноманітними розвагами.

У повітрі відчувався дух єдності й патріотизму, адже фестиваль зібрав людей різного віку – від діточок до людей поважного віку. І кожен намагався зробити від себе донат – коштами або виступом перед широкою публікою. Відомі народні ансамблі і дебютанти Хорольщини розкрили свої артистичні здібності у насиченій, яскравій програмі, яка включала народні пісні, танці, гуморески та музичні композиції. Понад 50 дивовижних художніх номерів подарували глядачам зіркові таланти Хорольського краю.

Завітав із столиці на малу Батьківщину з сольним виступом Заслужений артист України, соліст Академічного ансамблю пісні й танцю НГУ, уродженець с.Березняки – Олексій Похвала. Конкурсна суддівська колегія справедливо оцінювала художні номери і присудила Гран-прі танцювальному колективу «Любисток» з с.Клепачі.

Яскрава подія року залишила неперевершені враження і позитивні емоції, вселяючи віру в силу єдності нашого народу. До наступних зустрічей з очікуваним мирним небом над нашою Україною!

 

 

Автор і фото: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]