Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

героїв україни світла воїнів молімося війни життя наших кожного історії митрофорний протоієрей портретах щодня полтавської влади хорольського пам’яті страждань мі
Відкриття Алеї Героїв Хорольської міської територіальної громади
2024-05-16

Світла пам'ять і шана до новітніх Героїв, які боронять Україну й поклали свої життя на вівтар кровопролитної російсько-української війни, живе і буде жити вічно у наших серцях. 15 травня 2024 року в місті Хоролі відбулося урочисте відкриття Алеї Героїв. Місце, на якому відкрито пантеон пам’яті, розташоване на вході до Хорольського ботанічного саду.

Природоохоронна територія загальнодержавного значення в Україні має статус науково-дослідної установи. Дубовий гай з багатовіковими деревами – це майстерня природи, окраса й надбання міста. Тут ростуть ошатні 300-річні дуби, такі ж міцні, як незламна воля наших Воїнів-титанів.

Це сакральне місце об’єднало усі віхи історії українського народу – пам’яті, страждань та болю. На цьому місці височить пам’ятник жертвам Голодомору, який нагадує про страшні злочини радянської влади у 1932-1933 роках. Поряд височіє меморіал жертв концентраційного табору «Хорольська яма» часів Другої світової війни. Про найтяжчі часи в історії України тепер щодня нагадуватиме Алея Героїв Незалежної України. Щодня про ціну кожного мирного світанку нагадуватимуть 75 святих облич. 75 Лицарів світла, які навічно стали у стрій Небесного воїнства. 75 легінів незламного українського духу, життя яких обірвала російсько-українська війна. На портретах наших земляків-військовослужбовців сил оборони України 4 воїнів АТО/ООС, 70 – воїнів сучасної війни та одна жінка-офіцер медичної служби.

Запалили лампадки та поклали квіти до сонцесяйних ликів полеглих Воїнів світла їх рідні, близькі, представники місцевої влади, запрошені гості та велелюдна громада Хорольщини. Хвилиною мовчання та сльозами глибокої скорботи пом’янули поіменно кожного новітнього Героя. До слова запросили міського голову Сергія Волошина, першого заступника голови Лубенської районної військової адміністрації Миколу Устименка, помічника депутата Полтавської обласної ради Фахраддіна Мухтарова Наталію Марусенко та дружину полеглого Героя Надію Данильченко. З особливим трепетом і співчуттям вклонилися матерям, батькам, братам, сестрам, вдовам та осиротілим діткам Героїв.

Освячення Алеї Героїв та заупокійну літію провели Благочинний Хорольського і Семенівського церковного округу Полтавської єпархії Православної Церкви України, митрофорний протоієрей – Іван Сушінець та настоятель Петро-Павлівського храму, митрофорний протоієрей – Василь Симулик. Меморіальний захід об’єднав воєдино людей, які пізнали велике горе втрати. Загублені російським агресором життя Захисників і Захисниць нашої громади та всієї України – довічний біль кожного з нас. Головна наша велика спільна мрія – це мрія про мир, про припинення смертей і страждань.

Вдивляючись в обличчя Героїв на портретах, молімося про те, щоб ці жертви не були марними і якнайшвидше припинилося кровопролиття на нашій рідній землі. Молімося за перемогу правди і добра над злом, молімося за мир і Україну!

 

Автори: Ірина ГРИГОРАШ, Оксана ЛЕВІНА

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]