Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Український код в музичних творах Національного президентського оркестру
2024-02-22

Соціально-мистецький благодійний захід в підтримку ЗСУ під милозвучним гаслом «З Україною в серці» відгримів на Хорольщині. У межах туру містами та громадами Полтавщини «З Україною в серці» Національний президентський оркестр 21 лютого 2024 року представив найкращі оркестрові твори для публіки Хорольщини. Благодійний концерт відбувся у Хорольському базовому будинку культури за сприяння Полтавської ОВА та Лубенської РВА.

Хорольській міській територіальній громаді, одній із п’яти громад Полтавської області, пощастило приймати почесних гостей – талановитих митців Національного президентського оркестру, історія створення якого бере початок з відновлення Української незалежності у 1991 році. Оркестр підпорядковується Міністрові оборони України, здійснює концертні тури за підтримки Міністерства культури України, військових адміністрацій і в умовах військового стану в Україні спрямовує свою діяльність не лише на розвиток національних музичних традицій та підтвердження культурної ідентифікації України, а й на всебічну підтримку української армії для протистояння збройному агресору.

Метою мистецького заходу був збір коштів на підтримку військовослужбовців Збройних Сил України. Вдячна публіка отримала незабутні враження від виступу провідного оркестру нашої держави, який гідно представив військовий творчий колектив під керівництвом полковника Максика Гусака, а заодно надала благодійну допомогу в сумі 24 241 грн для потреб наших захисників.

У складі учасників заходу взяли видатні та популярні українські митці, які виявили активну життєву та творчу позицію в умовах війни, зокрема, диригент – підполковник Сафет Джемалядінов, солісти – заслужена артистка Ураїни Ірина Кулик та Сергій Гурець. Хорольцям та гостям міста представили оркестрові твори «Гопак», «Коломийка», відомі композиції «Ми є», «Я піду в далекі гори», «Два потоки з Чорногори», «Шуміла ліщина», «Герої не вмирають», Гімн Січових стрільців «Ой у лузі червона калина» та інші музичні твори.

Керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Хорольської міської ради Галина Козлова від себе особисто, від імені міського голови Сергія Волошина, виконавчого комітету, депутатського корпусу та всієї громади висловила вдячність артистам та всім причетним до організації мистецького заходу. Вона відзначила глибокий патріотичний зміст шедевральних оркестрових творів, їх талановите й професійне виконання, а також побажала всім єднання заради перемоги.

Національний президентський оркестр із різними соціально-мистецькими культурними проєктами мандрує широкими просторами України – із заходу на схід та з півночі на південь і, власне, рухається зі своєю культурною «зброєю» слідом за Збройними Силами України. У боротьбі з противником музика стала засобом озброєння, яким завойовується культурний фронт та наближається наша спільна омріяна Перемога. Як би тяжко не було, але музика зцілює зранені душі й надихає на подальшу боротьбу за життя на фронті і в тилу.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]