Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Оборона міста-фортеці Бахмут: страшна ціна кривавої битви
2023-10-04

На вогневому рубежі Бахмутської лінії фронту загинув наш земляк-військовослужбовець із с.Покровська Багачка – Роман Михайлович Зуб. 2 жовтня трагічна звістка донеслась із Донбасу на Хорольщину і полином гірчить ще одна важка втрата. Хорольська громада зібралася 4 жовтня на площі Шевченка, аби провести у засвіти ще одного полеглого Героя. На щиті повернулися з поля бою на Хорольщину 54 Воїни світла, відважні борці за незалежність Україну. 54 титани Небесного воїнства навічно триматимуть небо над нами. Втім, доля багатьох земляків-військовослужбовців досі залишається невідомою…

У середмісті, біля домовини з тілом загиблого молодого солдата, схилили голови в глибокій тузі та скорботі рідня і багатолюдна Хорольська громада. До ніг полеглого Героя люди клали живі квіти, а життя Воїна обірвалося від посягань російських окупантів. Щирі співчуття висловили представниця місцевої влади – секретар міської ради Юлія Бойко та представник військкомату – начальник відділення рекрутингу та комплектування першого відділу Лубенського РТЦК та СП, майор Анатолій Крутько. Літію за упокій душі новопреставленого солдата провів Благочинний Хорольського і Семенівського церковного округу Полтавської єпархії Православної Церкви України, митрофорний протоієрей, отець Іван Сушінець. Чин похорону завершили на цвинтарі в с.Настасівка Покровськобагачанського старостату, де покояться його рідні: батько Михайло Володимирович, дідусь, бабуся та дядько.

Життя Романа було коротке і згасло, мов свічка. Але він встиг залишити добрий світлий слід у земному житті. Роман Михайлович народився 25 липня 1987 року в селі Покровська Багачка. Тут промайнули кращі роки дитинства, пішов до школи. Після закінчення 11 класів отримав атестат про повну середню освіту і вступив до Полтавського коледжу управління і права – нині відокремлений структурний підрозділ «Фаховий коледж управління, економіки і права Полтавського державного аграрного університету». Отримав диплом молодшого спеціаліста за спеціальністю «право», але мав хороші здібності в кулінарній справі, тому здобув ще й професію кухаря у Красногорівському професійно-технічному училищі №49 Великобагачанського району Полтавської області.

Навчаючись у 9-му класі, познайомився з красунею Яною. На літні канікули дівчина приїзджала до рідних дідуся та бабусі в Покровську Багачку. Однолітки знайшли спільну мову, подружилися, а згодом приятельські стосунки переросли у почуття справжнього кохання. У 2008 році Роман запропонував Яні руку і серце, а 24 січня 2009 року молодята стали на весільний рушник. У щасливому шлюбі 20 червня 2009 року народився синочок Ростислав, який цієї осені пішов у 9 клас. Молода сім’я проживала у м.Лубни разом із батьками дружини. Там Роман розпочав трудову діяльність, згодом пробував себе в різних професіях у столиці. Останні 6 років працював у ТОВ «Інтеркабель Київ», який займається виробництвом та продажем кабельно-провідникової продукції.

Строкову військову службу не проходив за станом здоров’я. Приїхав з Києва в Лубни на день народження сина і отримав повістку. Так з 29 червня 2023 року був призваний Лубенським РТЦК та СП, пройшов навчання і потрапив у саме пекло війни на вогневу позицію «Воля» Бахмутської лінії фронту. Війна солдата тривала рівно три місяці з дати мобілізації. В один фатальний момент безперервний мінометний обстріл противника обірвав його життя на 36 році…

Трагедія сталася 29 вересня 2023 року поблизу населеного пункту Міньківка Бахмутського району Донецької області. Стрілець-помічник гранатометника 2-го стрілецького відділення 2-го стрілецького взводу 1-ої стрілецької роти 1-го стрілецького батальйону 30-ої ОМБр імені князя Костянтина Острозького (в/ч А0409) загинув під час обстрілу з міномету зі сторони збройних сил російської федерації. Роман Михайлович поліг смертю хоробрих, захищаючи волю, незалежність та територіальну цілісність України. Під шквальним вихором ворожого артилерійського вогню оскаженілих окупантів Роман отримав несумісні з життям поранення.

Висловлюємо щирі співчуття згорьованій родині: мамі – Наталії Костянтинівні Зуб, дружині – Яні Олексіївні Зуб, синочку Ростиславу, двоюрідному брату – Валентину Удовченку, тещі – Антоніні Іванівні Корнієнко, невістці (сестрі дружини) – Наталії Сергіївні Тетянкіній, зятю – Євгенію Григоровичу Тетянкіну, друзям, близьким, односельцям та бойовим побратимам, які навічно втратили дорогу людину.

Ридають навзрид українці й суворий Ангел смерті, несучи на своїх крилах важкий тягар – тіла бійців, що стали на захист вистражданої, але нескореної України. Ридає матінка-земля за своїми найкращими синами вже не слізьми, а кривавими потоками. Ми платимо немислиму ціну за незалежність України, тож наш священний обов’язок – шанувати подвиг Героїв, що повертаються додому на щиті. Давайте гідно і з почестями проведемо останньою земною дорогою нашого Захисника – Романа Михайловича Зуба.

Дуже боляче і прикро, що російські терористи вбивають найкращих синів і доньок України і ніхто не може зупинити це безумство. Поповнюючи лави української армії, Захисники приймають на себе велику відповідальність перед державою і народом, ризикують втратою здоров’я або й життя. Служити Батьківщині, стояти на захисті територіальної цілісності країни – це благородна, висока справа честі й конституційного обов’язку. Це справа не для боягузів, бо там, на передовій, нашим Захисникам доводиться дивитися смерті прямо в очі. Цінуйте сміливість і мужність, що генетично передались у спадок із покоління в покоління нашим воїнам від козацьких пращурів. Цінуйте і будьте вдячні кожному, хто віддає за нас свої життя!

Хай душа Романа знайде мир і спокій у небесній оселі, де праведні спочивають. Вічна пам’ять і слава Герою!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Фото: Ірина ГРИГОРАШ, Крістіна СУХОРУК

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]