Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

сергій області життя вишняки війни миколайович воїна танкової квітня військового сергія україни козіній після рідних червня першої окремої голови василівні
Мужній воїн залізної кавалерії Сергій Козін навічно повернувся на щиті
2023-06-24

Ціна свободи українського народу надто висока й нестерпно болюча. За кожен наш новий світанок ми довіку зобов’язані нашим Захисникам і Захисницям, які кладуть на вівтар жертовності кровопролитної російсько-української війни найдорожче – власні життя... Хорольська громада знову в скорботі. У суботу, 24 червня 2023 року, земляцтво провело останньою земною дорогою у засвіти військовослужбовця – жителя села Вишняки Сергія Миколайовича Козіна.

Із фронту батьки отримали страшне сповіщення про смерть рідного сина, якого вони виховали справжнім чоловіком, патріотом, щирою, доброзичливою, справедливою і порядною людиною, скромним і терплячим, але рішучим, відважним і сміливим Захисником України та її великого народу. 20 червня стало трагічною датою для рідних, друзів і близьких, днем страшного горя й довічної печалі для родини Козіних.

На знак глибокої шани й поваги до героїчного подвигу полеглого військового, люди зустрічали домовину з його бездиханним тілом навколішки. До ніг молодого Захисника сотні людей поклали живі квіти, з тугою за його обірване життя у розквіті сил. З прощальною промовою до рідних і присутніх на жалобному заході звернулися: голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко, заступник Хорольського міського голови Валентин Місніченко та заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення в/ч А1815 першої окремої танкової Сіверської бригади, старший лейтенант Артур Грицун. Настоятель Святотроїцької церки села Вишняки, ієрей – отець Сергій Глушко провів панахиду та відслужив молебень за упокоєння душі в Царстві Небесному новопреставленого Воїна. Чин похорону завершили на цвинтарі у рідному селі Вишняки.

Сергій Миколайович народився 6 квітня 1985 року в селі Перелюб Саратовської області в Росії. Мама Сергія Лариса Василівна – корінна мешканка мальовничого села Вишняки, тож родина прийняла рішення переїхати на Полтавщину в Україну. Із 1986 року Сергій поселився з батьками і молодшою сестрою на малій батьківщині своєї мами. Тут навчався, знайшов кращих друзів, тут промайнули найкращі роки його юності та молодості. Для всіх його світлий образ так і залишиться – молодим, у розквіті сил, 38-річним Героєм.

Після закінчення Вишняківської загальноосвітньої школи, вступив у Міжрегіональний центр професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців. У 2004 році отримав диплом із спеціальністю «Обліковець (реєстрація бухгалтерських даних». З 28 квітня 2005 року по вересень 2005 року був курсантом у 179-му об'єднаному навчально-тренувальному центрі в м.Полтава на базі Полтавського вищого військового командного училища зв'язку, яке в ході реформування української армії перетворено в Полтавський філіал Київського військового інституту управління та зв'язку. Далі по 27 квітня 2006 року проходив військову службу у військовій частині А0706 в м.Бровари Київської області на посаді механіка радіолокаційного радіотелефонного зв’язку. Після демобілізації вирішив все-таки присвятити себе військовій справі, у якій знайшов покликання свого серця. 5 травня 2007 року підписав контракт і продовжив служити Вітчизні.

Після проходження військової служби за контрактом присвятив себе різним професіям, зокрема у будівельній сфері. Ніколи не боявся труднощів у житті, брався за роботу будь-якої складності. Мав до всього хист і золоті руки, не цурався праці на землі, залюбки допомагав по господарству батькам. Коли російський агресор разом із злочинними збройними формуваннями ДНР і ЛНР почали шматувати Донбас, Сергій не залишився осторонь. Він прийняв сміливе, тверде чоловіче рішення і 28 березня 2017 року повернувся до служби за контрактом у складі військової частини А1815. Сержант, командир танкового взводу танкової роти танкового батальйону славетної першої окремої танкової Сіверської бригади, яка базується в смт Гончарівське Чернігівської області, пройшов довгий шлях воїна. Його контракт був підписаний до березня 2022 року, але розпочалася повномасштабна війна і зруйнувала всі плани та мрії. Повернення Сергія чекала кохана дружина Юлія з донькою Крістіною, але війна обірвала усі надії та сподівання на щасливе сімейне життя.

Як учасник бойових дій в зоні АТО/ООС і затятий відважний вояка російсько-української війни, Сергій Миколайович брав участь у танкових боях по всій лінії оборони: під Мар’їнкою, Лиманом, Авдіївкою, Волновахою та в інших населених пунктах Донбасу. З перших днів війни героїчно обороняв від нашестя російських окупантів Чернігівщину. Пройшов найкривавішими дорогами від свого першого бойового хрещення до останнього бою за Батьківщину в селі Бурлацьке Комарської сільської громади Волноваського району Донецької області. Сергій Миколайович прийняв смерть гідного Воїна 20 червня 2023 року, чесно і до кінця виконавши військовий обов’язок.

Низько схиляємо голови у скорботі та розділяємо горе рідних. Висловлюємо слова глибокого співчуття мамі – Ларисі Василівні Козіній, татові – Миколі Миколайовичу Козіну, молодшій сестрі – Валентині Миколаївні Козіній, бабусі – Марії Василівні Козіній, дружині – Юлії Степанівні Талалай та доньці – Крістіні.

Кров’ю й життям кращих синів і доньок України торується шлях до Перемоги. Ми в неокупному боргу перед Сергієм Миколайовичем і всіма полеглими Захисниками України. Вони самовіддано і відчайдушно боролися за українську державність, віддавши свої життя за наш спокій і безпеку в уцілівших оселях українців. Безмежна вдячність Тобі, наш славний Герою! Спочивай з миром, світлий Лицарю залізної кавалерії!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]