Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Мінцифри запускає новий проект it generation для навчання ІТ-спеціальностей
2022-06-30

Міністерство цифрової трансформації разом із партнерами, блокчейн-екосистемою Binance та Львівським ІТ Кластером, запускає новий проект IT Generation. Завдяки йому українці зможуть безоплатно отримати професію у сфері IT. У липні почнеться прийом заявок від шкіл. 

А вже в серпні – від студентів. В Україні наразі нараховується більше 10 млн внутрішньо переміщених осіб, а ІТ залишається однією з небагатьох індустрій, які продовжують стабільно працювати та розвиватися. Незважаючи на повномасштабну війну, українські ІТ-компанії зберігають свої потужності, виконують контракти, а отже, потребують кваліфікованих працівників.

Основна мета IT Generation – допомогти талановитим українцям знайти себе в одній з найперспективніших сфер, продовжити працювати та розвивати українську економіку заради перемоги та успішного майбутнього нашої держави.

«Ми розуміємо, що освіта та можливість опанувати нову професію в нинішніх умовах надзвичайно важлива. Сьогодні ми запускаємо пілотний проєкт IT Generation. Він ляже в основу масштабного національного проекту, який запуститься найближчим часом і дасть можливість 60 тисячам українців здобути безоплатну та якісну ІТ-освіту. Так ми зможемо вирішити кадрову проблему в IT, що дозволить галузі розвиватися швидше. Разом з тим ІT Generation дасть можливість людям, що втратили роботу через війну, знайти себе в новій перспективній галузі», — зазначає Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Навчання за програмою триватиме від 2 до 6 місяців. У проекті зможуть взяти участь громадяни України віком від 21 до 60 років, які не здобувають формальну освіту та не мають кваліфікації й досвіду роботи в ІТ. Рекомендований рівень володіння англійською мовою — В1 (середній).

Учасники програми зможуть вивчати:

Blockchain Development, FrontEnd, QA, JavaScript, Python, Java, а також нетехнічні програми: ProjectProduct Management, UX/UI design, Digital Marketing, Business Analysis, HR.

Вдячні Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, Міністру економіки Юлії Свириденко та команді Міністерства економіки за підтримку в реалізації цієї важливої ініціативи та готовність масштабувати її на всю країну за державні кошти.

Довідково

Проект реалізується за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Проекту ПРООН «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні».

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]