Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

«Єдине вікно» ветерана: перша послуга в Хорольському ЦНАПі для Захисників
2024-08-15

У рамках загальнодержавної програми підтримки ветеранів російсько-української війни на території Хорольської міської територіальної громади запрацювало «Єдине вікно» ветерана. Рішенням першого пленарного засідання 56 сесії Хорольської міської ради від 21.06.2024 №2680 затверджено базові адміністративні послуги відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.05.2014 №523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг».

До загального переліку включено низку адмінпослуг для спрощення життя ветеранів та їхніх родин. У четвер, 15 серпня, начальник відділу «ЦНАП» виконавчого комітету Хорольської міської ради Тетяна Вовк надала першу адміністративну послугу заявнику, який звернувся по питанню видачі посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни. Сергій Сергійович Пономаренко – перший у Хорольській громаді Воїн-ветеран, який отримав таке посвідчення та почесний нагрудний знак через ЦНАП.

31 грудня 2023 року солдат, гранатометник 2 десантно-штурмового відділення, 3 десантно-штурмового взводу, 3 десантно-штурмової роти, 1 десантно-штурмового батальйону 82 ОДШБр ЗСУ отримав тяжке поранення поблизу н.п. Роботине Запорізької області. Понад місяць мужній Воїн був у комі, пережив ампутацію обох ніг, довготривале лікування і реабілітацію. Надприродня жага до життя і молитви люблячої дружини Анастасії, діток Олександра і Любові вирвали Сергія з пащі смерті, яка була дуже близько.

При зверненні до відділу «ЦНАП» надання адмінпослуг ветеранам війни, членам їхніх родин та сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців здійснюється позачергово. Громадяни спрямовуються до «єдиного вікна», в якому вони зможуть отримати консультації про всі пільги та соціальні гарантії, що їм належать згідно чинного законодавства. На підставі поданих заяв для отримання певних документів вони мають змогу скористатися будь-якою адміністративною послугою позачергово.

Завдяки впровадженню «єдиного вікна» ветеранам війни тепер не доведеться довго стояти в довгих чергах і збирати документи по різних місцевих установах. ЦНАП – місце централізованого надання комплексу необхідних адмінпослуг за мінімальну кількість відвідувань. Саме тут ветерани отримають оперативну допомогу, фахову консультацію, чіткий алгоритм дій та дружню підтримку.

Кожен з нас повинен пам’ятати про толерантне і вдячне ставлення до кожного із Захисників. Не забувайте бути вдячними тим, хто забезпечив для нас мирне життя в тилу. Бути толерантним до Захисників, а передусім до тих, які повернулися з фронту покаліченими, – означає бути сильним і людяним. Захисники не повинні відчувати байдужість суспільства, тож будьте людяними за будь-яких обставин!


  Автор і фото: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги жителів Хорольської міської територіальної громади!

30 вересня 2024 року о 10 год. 00 хв. за адресою: м. Хорол центральна площа (поруч з фонтаном) відбудеться прийом побутових відходів, а саме: відпрацьовані батарейки, люмінесцентні лампи та ртутновмісні термометри відповідно до обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022-2024 роки» з метою їх вивезенням (екобусом) та подальшою утилізацією.

     
     
Оголошення про кандидатів на заміщення посади

23 вересня 2024 року відбулося І засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Шишаківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області.

     
     
Повідомлення про скликання 2 пленарного засідання 59 сесії

23 вересня 2024 року о 09:00 год. відбудеться друге пленарне засідання 59 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]