Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

життя дмитра дмитро свого службу дружина дітей військову україни молоді беркутою леонідівною чоловіка батьків молодого квітня леонідовича втрати гіркої впі
Хорольська громада знову в жалобі за загиблим Героєм-земляком
2023-04-28

Трагічні звістки з фронту не дають налюбуватися буйним розквітом весни, насолодитися сонячним чистим небом. Усі яскраві барви затьмарюють горе, сум, відчай і біль гірких втрат. Ці почуття постійно супроводжують українців і вся краса навколишнього світу нині має занадто страшну ціну… У розквіті весни згасають молоді життя у пеклі кровопролитної російсько-української війни. 

Чергова трагічна звістка сколихнула Хорольську громаду. Не встигла висохнути від сліз гіркої втрати площа, де попрощалися із захисником Антоном Бунчуком, як надійшло сповіщення про смерть молодого Героя – Беркути Дмитра Леонідовича.

Жалобна церемонія прощання з полеглим Героєм відбулася 28 квітня на площі національного генія й пророка Тараса Шевченка. Слова співчуття за ще одним втраченим найкращим сином України Дмитром Беркутою висловили: голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко, міський голова Сергій Волошин та начальник 1-го відділу РТЦК та СП, підполковник Дмитро Чернець. Богослужіння за упокій душі убитого солдата провів настоятель Свято-Вознесенського храму села Мусіївка Кременчуцької єпархії УПЦ отець Степан Потюк.

Дмитро Беркута народився 18 грудня 1995 року в селі Шкилі, нині Мусіївського старостинського округу. У 2012 році закінчив 11 класів Мусіївської загальноосвітньої середньої школи. Через 2 роки в Міжрегіональному центрі професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців здобув професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва та водія автотранспортних засобів. У 2014 році був призваний на військову строкову службу, пройшов навчання і здобув військово-облікову професію у навчальному центрі «Десна» імені князя Ярослава Мудрого на Чернігівщині.

Після демобілізації працював майстром холодильних установок у СТОВ «Мусіївське». Дмитро мав золоті руки, був надійною опорою для великої родини – батьків, двох сестер, люблячої дружини і двох маленьких донечок. Кохання свого життя і майбутню дружину Сніжану Олександрівну запримітив ще в шкільні роки. Вродлива дівчина з сусіднього села Хильківка давно запала в його душу і полонила серце. Деякий час пара прожила в цивільному шлюбі, а 10 липня 2021 року молоді люди офіційно вклали шлюб і стали на весільний рушник. У сімейному гніздечку виховували й ростили любих доньок – шестирічну Поліну і Олю, якій виповнився лише рік від народження.

Коли прийшла велика біда в Україну, 24 лютого 2022 року Дмитро Леонідович був призваним по мобілізації на військову службу першим відділом Лубенського РТЦК та СП. Майже рік, до 11 лютого 2023 року, служив у роті охорони, а потім був прикомандирований на службу до військової частини А4020. До останнього подиху старший солдат залишався вірним військовій присязі та гідно боронив Батьківщину від російської навали на посаді гранатометника 3-го відділення, 1-го взводу, 3-ої стрілецької роти, 32-го батальйону, 81-ої окремої аеромобільної бригади – військового з'єднання у складі Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Останній раз дружина Сніжана чула голос свого коханого 7 березня. Він попередив її, що разом з побратимами передислоковується на нову бойову позицію. Пообіцяв зателефонувати, але не зміг. Важка ворожа артилерія обірвала життя молодого солдата поблизу села Діброва у Кремінській міській громаді Сєвєродонецького району Луганської області. А далі дружина пройшла сім кіл пекла у пошуках зниклого безвісти з 11 березня свого чоловіка і батька малолітніх дітей. Майже 50 днів невідомості й відчайдушних пошуків у соціальних мережах, звернень із закликом дізнатися про долю Дмитра до міжнародної гуманітарної організації ООН, товариства Червоного Хреста, бюро Центрального агентства Міжнародного Комітету Червоного Хреста з розшуку для міжнародного збройного конфлікту в Україні. Усі пошуки й остання надія знайти Дмитра живим обірвав один дзвінок. 24 квітня, у поминальний понеділок на Радоницю, Сніжані зателефонували з Бориспільського моргу і повідомили, що тіло її загиблого чоловіка повернуто по обміну і потрібно провести впізнання. Невідомо скільки сили волі треба мати, щоб пережити процедуру впізнання коханої людини. На долю Сніжани випала така страшна моторошна місія і вона на все життя запам’ятає тіло під №201, яке ніколи вже не воскресити. Вбивці мають понести жорстоке покарання за загублене молоде життя і зламані долі осиротілих дітей, згорьованих батьків і рідних.

Розділяємо біль гіркої втрати й сумуємо разом з молодою вдовою, дружиною Дмитра Леонідовича – Сніжаною Олександрівною Беркутою, батьками – Ніною Андріївною та Леонідом Дмитровичем Беркутами, тестями – Тетяною Юріївною та Русланом Віталійовичем Мусієнками, сестрами – Тетяною Леонідівною, Ангеліною Леонідівною, братом – Євгеном Леонідовичем, доньками – Поліною та Олічкою, бабусею – Марією Григорівною Кириленко.   

Нарешті тіло вбитого воїна віддали землі, поховавши з військовими почестями, за православними канонами і християнськми традиціями на цвинтарі у рідному селі Шкилі. Памятаймо безцінний подвиг Героя! Легких Тобі хмаринок, відважний наш Захисник! Вічний спокій та Царство небесне!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]