Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Фестивальне диво "Барви Хорольщини"
2021-06-26

Наш мальовничий хорольський край здавна славиться людьми талановитими, творчими, з широкою і щедрою душею. Щороку для таких людей – справжніх шанувальників культури, мистецтва, найкращих національних традицій і звичаїв, проводиться фестиваль народної творчості «Барви Хорольщини». 26 червня цього року в середмісті Хорола, на центральній площі, відбулося святкове дійство за участі найкращих талантів міста та сільських населених пунктів.

У розпалі літньої спеки палали й очі глядачів від феєричних художніх номерів, які були представлені на головній сцені кращими аматорськими колективами з усіх куточків Хорольщини. Люди втомилися від довготривалої виснажливої карантинної ізоляції, тож фестиваль став не просто святом, а нагодою отримати позитивні емоції, поринути у світ мистецтва різноманітних жанрів та просто поспілкуватися у приємному й привітному товаристві.

У парковій частині міста були представлені павільйони сільських громад, де гостей частували смачними варениками, запашними короваями і кулінарними шедеврами наших вправних господинь. Разом із односельцями виставкові павільйони з рукотворними декораціями представляли старости, які долучилися до організації гучного народного гуляння. Біля адміністративної будівлі була розгорнута виставка робіт декоративно-ужиткового мистецтва. Чарували очі унікальні вироби місцевих майстрів різьби по дереву, вишивці, розпису та багатьох інших напрямків мистецтва, які поєднали в собі естетичну довершеність та практичне застосування в побуті. Сувенірна продукція була представлена на будь-який смак для поціновувачів прекрасного.

Для дітлахів організовано розважальні атракціони та свято морозива в парковій зоні.  А ще порадував віслючок, до якого особливо була прикута увага допитливих і цікавих найменших гостей фестивалю.

Перед початком виступу аматорських колективів Хорольщини відбулося привітання трудівників аграрного сектору – фермерів Хорольщини. Міський голова Сергій Волошин, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Галина Козлова та ведуча свята – Оксана Левіна, начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини в урочистій атмосфері вручили представникам фермерської спільноти грамоти та коровай. Далі відбулося частування гостей святкового дійства смачною кашею по-українськи: зі смаком і співами.

Усі творчі колективи на головній сцені глядачі зустрічали бурхливими оваціями. Першим акордом фестивалю став виступ баяністів-акордеоністів. Гурт «Карамель» (керівник Ірина Мельник) як завжди показав відшліфовану музичну майстерність, чим довів своє визнання на конкурсах національних та міжнародних рівнів. Привернули увагу й заслужили прихильність глядачів виступи найменших зірочок Хорольщини. Серед таких: хореографічні колективи «Магія» та «Сюрприз» дитячої мистецької школи м. Хорол, дитячий ансамбль «Весняночка» з Березняків, аматорський колектив «Сонячні крила» з Андріївки, танцювальний колектив Мусіївського СБК «Асорті» та багато інших. За підсумками журі кращі колективи відзначено дипломами та подарунками. Завершальним став енергетично потужний виступ художнього колективу Староаврамівського СБК, запальні музики якого показали віртуозну гру на цимбалах і барабанах, у якості яких був старовинний національний посуд.

Фестиваль народної творчості «Барви Хорольщини» вдався на славу завдяки організаторам: Хорольській міській раді, відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини, відділу освіти, молоді та спорту. Велика вдячність за матеріально-фінансову підтримку спонсорам: СФГ «Бовбасівське, СВК «Хильківський», ТОВ «Астарта Прихоролля», СТОВ «Мусіївське», ГО «Хорольська районна асоціація фермерів та приватних землевласників відродження Полтавщини» та ФОП Ігор Муравйов.

Не втрачаймо кращі традиції Хорольської громади! До зустрічі з талантами в наступному році!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]