Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Державна нагорода знайшла свого Героя: Олександра Кафтанова нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня
2024-01-08

Указом Президента України «Про відзначення державними нагородами України» від 24.11.2023 №775/2023 нашого земляка-військовослужбовця із із с.Стайки Староаврамівського старостату, солдата Олександра Вікторовича Кафтанова (17.07.1976 р.н.) відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Солдат, номер обслуги 3-го мотопіхотного взводу 1-ої мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону мотопіхотного батальйону в складі 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців загинув у річницю повномасштабного вторгнення агресора – 24 лютого 2023 року. Воїн загинув від отриманих поранень під час здійснення противником штурмових дій поблизу населеного пункту Вугледар Волноваського району Донецької області.

Із 15 серпня 2015 року був призваний по мобілізації на військову службу і по 13 жовтня 2016 року приймав участь у бойових діях у зоні АТО. Із патріотичних помислів був вірним народові й захищав населені пункти Донецької та Луганської областей. Із серпня 2018 року по березень 2019 року, а також із травня по листопад 2020 року виконував бойові завдання по захисту Батьківщини за контрактом в зоні АТО у першій танковій роті на посаді командира бронетранспортера БТР, а потім – кулеметника.

З першого дня повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України Олександра в групі оперативного реагування призвано на військову службу під час мобілізації. Перший рік військової служби був у роті охорони першого відділу Лубенського РТЦК та СП, а з 17 лютого 2023 року солдата відправлено на навчання у м.Біла Церква, а звідти – на передову лінію оборони. Позиції його штурмового взводу обстріляв ворожий російський танк. Олександр взяв на себе високий ризик й підкрався дуже близько до ворожого об’єкту. Він встиг підбити техніку противника і знищити екіпаж, але отримав кулеметне смертоносне поранення. Олександр загинув як Герой, як справжній чоловік, відважне серце якого не боялося нещадного ворога.

Без люблячого батька залишилася донька Катерина. Висловлюємо вдячність мамі полеглого Героя – Тетяні Миколаївні Кафтановій за гідне виховання сина. Ми в неокупному боргу перед ратним подвигом, який відзначено почесною державною нагородою. Світла пам’ять про Олександра Вікторовича назавжди залишиться в наших серцях!

Слава Героїв не поляже, не помре віками!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]