Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

COVID-19 нікуди не зник: турбота про здоров’я – твій внесок у Перемогу!
2022-11-22

Недотримання протиепідемічних заходів, низький рівень тестування та нові хвилі поширення COVID-19 у світі можуть бути причиною більш інтенсивного епідсезону (листопад 2022 – травень 2023) в Україні порівняно з минулим роком. Це спричинить зростання кількості випадків захворювання на COVID-19.

Є два дієві інструменти запобігання поширенню COVID-19:

1. Вакцинуватися. Це єдиний шанс захиститися від важкого перебігу хвороби. Особливо це стосується людей із хронічними хворобами, адже для них вакцинація може врятувати життя та полегшити перебіг COVID-19. 

Тож якщо у вас чи ваших близьких є гіпертонія, діабет, астма, онко- або аутоімунне захворювання, ВІЛ, гепатит, інша хронічна хвороба, вам потрібен захист від COVID-19, який дає вакцинація.Вакцина може захистити вас від інфікування або суттєво полегшити перебіг хвороби. Перед вакцинацією варто проконсультуватися з вашим лікарем, а перед самим щепленням – повідомити медичного працівника, який робить укол, про хронічні захворювання.

 Безпечність вакцинації доведена. Для цього потрібно:

-  звернутися до найближчого медичного закладу;

- взяти паспорт;

- прийти й отримати щеплення.

2. Зробити тест.

У разі появи симптомів ГРВІ (підвищеної температури, головного болю, втоми, кашлю, болю в горлі, чхання, нежитю тощо):

- зателефонуй сімейному лікарю або звернися в найближчий медичний заклад;

- отримай направлення на безоплатне тестування або швидкий тест.

Вчасне тестування захищає твоїх близьких і людей із груп ризику, стримує розповсюдження хвороби. Якщо тест позитивний  – необхідно самоізолюватися. Самоізоляцію можна завершувати за умови відсутності симптомів через 5 днів із дати їх виникнення або з дати позитивного результату тестування.

Турбота про своє та здоров’я близьких – це обов’язок кожного під час війни. Лише так можна подбати про себе і близьких, запобігти новим спалахам захворювання і не навантажувати систему охорони здоров’я. Здорові українці пришвидшують нашу перемогу на своєму фронті.  

Ситуація по захворюваності на ГРВІ за 46 тиждень 2022 року. Всього захворіло 94 особи, з них дітей 52-55%, школярів 29-56% від кількості дітей. Захворюваність на 19,7% нижча від попереднього тижня та на 45,6 % нижча базового рівня. По області показник 248,8 на 100тис, по громаді 284,0 на 100 тис., показник вищий обласного на 14%. Госпіталізовано 6 дітей. Всього вакциновано проти грипу 263 особи.

За тиждень 16 нових випадків COVID-19, із них 2 дітей. Продовжують лікування 32 особи.

Турбота про здоров’я – твій внесок у перемогу!

 

Завідувач Хорольського відокремленого підрозділу ДУ «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Лариса КАВАЛЕР

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]