Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

життя пам'ять імена представники подвиг ліквідаторів ядерної аварії знову ліквідації людство військовослужбовців хорола нехай здоров’я міської організація живого стихією
Чорнобиль – скорбота пам’яті людської: 37-мі роковини трагедії
2023-04-26

Гірчить Чорнобиль крізь роки і не забувається подвиг ліквідаторів, які вступили в нерівний двобій з невидимим смертоносним атомом. 26 квітня 1986 року сталося ядерне лихо планетарного масштабу. У середмісті Хорола, біля пам’ятного знаку «Учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС», 26 квітня 2023 року відбувся меморіальний захід з нагоди Дня Чорнобильської трагедії і Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.

До церемонії покладання квітів долучилися представники місцевої влади: міський голова Сергій Волошин, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Галина Козлова, секретар міської ради Юлія Бойко, представники ГО «Організація ветеранів чорнобиля у Хорольській міській територіальній громаді Лубенського району Полтавської області» на чолі з керівником Олександром Гуляєвим, ветеранська організація громади, працівники структурних підрозділів Хорольської міської ради та її виконавчих органів, представники Міжрегіонального центру звільнених у запас військовослужбовців та ВСП «Хорольський агропромисловий фаховий коледж ПДАУ», громадські активісти.

Ця скорботна дата стала символом відважної боротьби із нестримною і неконтрольованою ядерною стихією. Цього дня Хорольська громада разом із співвітчизниками всієї України вшановує пам'ять земляків-ліквідаторів і всіх рятівників, чиї імена навічно вписані золотими літерами в літопис трагічних подій 37-річної давнини. На знак пошани безцінного благородного подвигу ліквідаторів з Хорольщини, на мармуровій стелі в центрі Хорола викарбувані їх імена. Це імена 1033-х борців з некерованою радіаційною стихією, яким людство завдячує за подарований шанс на життя.

Ми пишаємося і не забуваємо про безцінний подвиг наших земляків і співвітчизників – пожежників, військовослужбовців, фахівців, медичних працівників та всіх причетних до ліквідації аварії на ЧАЕС. На жаль, серед живих їх залишається все менше, бо в зоні радіаційного випромінення підірвано здоров’я і на вівтар жертовності покладено найдорожче – життя. Лише минулого року 24 ліквідатори назавжди покинули нас і відійшли у вічність.

Ми не забуваємо подвиг ліквідаторів і молимося за Героїв сучасності, які продовжують виборювати право на життя, але з не менш небезпечним і жорстоким ворогом. Тепер наші Герої-захисники приборкують збройну агресію ворожої російської армії та її союзників. Ми знову стаємо свідками мужності українців, які немислимою ціною боряться за відновлення миру й безпечне життя кожного з нас. Російські терористи вдаються до цинічних маніпуляцій шляхом захоплення стратегічно небезпечних об’єктів – атомних електростанцій України. Військові ЗСУ докладають надлюдських зусиль, щоб захистити нас і відвернути загрозу ядерної війни. Українці, як ніхто інший, усвідомлюють вагу погроз країни-терориста і тому готові знову до боротьби за право жити на рідній землі і на цій планеті в спокої та мирі. Але це вже боротьба не з ядерним смерчем, а затяжна кривава збройна сутичка з країною-терористом, яка шантажує найнебезпечнішою зброєю масового знищення всього живого.

Сьогодні ми віддаємо шану тим, хто став щитом на шляху ядерної  загрози. Співчуваємо тим, хто був вимушений евакуюватися і залишив назавжди рідні домівки. Нехай пам'ять про ті страшні події навчить нас цінувати тишу, спокій, безпеку і мир. Нехай людство ніколи не пізнає наслідків ядерних вибухів, а цинічні й зухвалі погрози російських терористів щодо застосування ядерної зброї ніколи не справдяться.

Дякуємо нашим рятівникам-ліквідаторам за порятунок людства і всього живого на планеті! Міцного здоров’я Вам і Вашим родинам, родинного затишку, благополуччя, миру і добра в усіх його проявах. Вічна слава і незгасна світла пам'ять тим, кого уже немає поруч з нами!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]