Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

аварії ядерної міжнародного четвертому березня території ядерного катастрофи об’єкти знову війни стали міської після атомної ліквідації хорольської ліквідаторам слава чорнобильські
Честь і слава ліквідаторам аварії на ЧАЕС, рятівникам людства!
2023-04-26

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС! Дорогі краяни, мешканці Хорольської міської територіальної громади!

Тридцять сім років тому сталася жахлива подія, яка сколихнула весь цивілізований світ і призвела до переосмислення значимості людського існування на планеті. На четвертому реакторі Чорнобильської АЕС стався вибух, який призвів до техногенної та гуманітарної катастрофи планетарного масштабу. 

Наслідки страшної ядерної аварії на четвертому енергоблоці стали серйозним випробуванням та уроком не лише для українців, а й усього людства.

Після цієї жахливої еколого-гуманітарної катастрофи кожен із нас усвідомив, що «мирний атом», який приносить користь людству в ядерній енергетиці, може перетворитися на невидиму зброю масового знищення людей і всього живого на Землі.

Трагедія 1986 року могла повторитися знову, після того як російські окупанти віроломно вторглися на територію нашої країни і у перший же день широкомасштабної війни, 24 лютого 2022 року, захопили Чорнобильську АЕС та інші інфраструктурні об’єкти у зоні відчуження. Чорнобильська та багато інших електростанцій стали інструментом маніпуляції окупантів, які вдалися до методів терору. На щастя, теракту вдалося уникнути й 31 березня 2022 року росіяни покинули небезпечні стратегічні об’єкти. Акт ядерного тероризму Росії під час російсько-української війни відбувся й на Запорізькій атомній електростанції. 4 березня 2022 року під час битви за Енергодар країна-агресорка встановила контроль над атомною станцією, перетворивши її на військову базу, розмістивши там комбатантів, озброєння та замінувавши місцевість, а також обстрілюючи з її території сусідні міста Нікополь і Марганець. Відповідно до звіту Міжнародного агентства з атомної енергії, «ситуація в Україні є безпрецедентною. Уперше збройний конфлікт триває на території великої ядерної установки». Терористи вдаються до зухвалих і цинічних маніпуляцій, створюючи серйозну потенційну загрозу у разі пошкодження атомної електростанції. Хочеться вірити в здоровий глузд і силу міжнародного гуманітарного права, аби не повторилася техногенна катастрофа.

З нагоди 37-х роковин з дня аварії на Чорнобильській АЕС від себе особисто, від імені депутатського корпусу Хорольської міської ради та її виконавчого комітету висловлюю величезну вдячність за мужність та самовідданість, за сумлінне виконання громадського обов’язку усім пожежникам, військовослужбовцям, фахівцям, медичним працівникам та всім причетним до ліквідації аварії на ЧАЕС. Вдячні кожному із 1033 ліквідаторів – представникам Хорольщини, які рятували людство від ядерного лиха.

Ми пам’ятаємо й шануємо героїчний подвиг кожного, хто став на захист від некерованої ядерної стихії й прийняв на себе її смертоносний удар. Усім живим ліквідаторам і тим, чиє життя погубила радіація, вічна слава і шана! Нехай ніколи знову ця біда не повториться!

 

З повагою – міський голова Сергій ВОЛОШИН

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]