Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Болить душа, німіє серце: Хорольщина втратила на війні ще одного Героя
2023-01-13

У п’ятницю, 13 січня 2023 року, Хорольська громада на колінах зустрічала одного із 33-х загиблих захисників – Марченка Олександра Володимировича. Залишаючись вірним військовій присязі та самовіддано захищаючи Батьківщину, 16 грудня 2022 року в населеному пункті Білогорівка Луганської області загинув наш земляк – мешканець села Вишняки. Мужньо даючи відсіч противнику, при виконанні бойового завдання солдат 122-го окремого аеромобільного батальйону, 81-ої окремої аеромобільної бригади у складі десантно-штурмових військ ЗСУ, потрапив під шквальний артилерійський обстріл та отримав несумісні з життям поранення. 

Олександр Володимирович народився 11 липня 1991 року в Центральній Азії – у місті Теміртау Карагандинської області Республіки Казахстан. Тут же, у 1980 році, народилася і його сестра Вікторія. 24 серпня 1997 року батьки разом із дітьми переїхали на постійне місце проживання у село Вишняки на Полтавщину. Поселилися у будинку прадіда Олександра – Івана Гнатовича Марченка, який був шанованою людиною на Хорольщині. Довгий час він працював директором Софинської початкової школи, а перед виходом на заслужений відпочинок – вчителем у Вишняківській загальноосвітній середній школі. 9 класів цієї школи закінчив Олександр і вступив до Хорольського міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців. Тут він здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю «автослюсар», а пізніше освоїв і професію електрозварювальника. Не боявся труднощів, не цурався роботи і його непроста життєва доля закинула до сонячної Одеси. Третє найбільше місто нашої країни Олександр розбудовував своїми руками, працюючи в будівельних компаніях на різноманітних будівельно-монтажних роботах. В Одесі Олександр знайшов свою долю – кохану жінку Олександру, з якою проживали в цивільному шлюбі і будували спільні плани на майбутнє. На жаль, їхнім мріям і задумам не судилося втілитись у життя, яке обірвав лютий ворог.

25 листопада Олександр був призваний за мобілізацією Одеським ТЦК та СП. А менш як через місяць війна забрала його у вічність, так і не давши розпочати життя по-новому після багатьох лихих випробувань в його долі. Тепер про нього залишаться болісні незагоєні рани і шрами на серцях коханої, батьків, рідних і близьких, а в спогадах односельців, бойових побратимів і всіх, хто його знав, він назавжди буде Ангелом небесного війська наших Героїв-захисників. 

Доземний уклін полеглому воїну і велика вдячність за його ратний подвиг. Схиляємо голови в глибокій скорботі і тихій молитві. Розділяємо біль та приносимо щирі співчуття рідним з приводу тяжкої непоправної втрати – мамі Наталії Микитівні, тату Володимиру Володимировичу, старшій сестрі Вікторії, племінниці Аміні, цивільній дружині Олександрі, близьким і друзям.

Українську землю намагаються захопити й поневолити. Український народ намагаються підкорити й знищити. Але Україна продовжує стояти і боротися за право на життя. Не забуваймо якою ціною вдається виборювати нашим захисникам кожен новий світанок під мирним небом. Не забуваймо бути вдячними тим, хто пожертвував собою в ім’я України і кожного з нас. Олександр прийняв цей надтяжкий шлях воїна і гідно його пройшов. Після траурної церемонії прощання та проведення чину заупокійної літії на площі Тараса Шевченка у місті Хоролі, тіло загиблого воїна захоронили на кладовищі в селі Вишняки.

Нехай легкими будуть тобі хмаринки після тяжкої долі на землі, Олександре! Вічна слава і незгасна світла пам’ять Герою! 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]