Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Болить душа, німіє серце: Хорольщина втратила на війні ще одного Героя
2023-01-13

У п’ятницю, 13 січня 2023 року, Хорольська громада на колінах зустрічала одного із 33-х загиблих захисників – Марченка Олександра Володимировича. Залишаючись вірним військовій присязі та самовіддано захищаючи Батьківщину, 16 грудня 2022 року в населеному пункті Білогорівка Луганської області загинув наш земляк – мешканець села Вишняки. Мужньо даючи відсіч противнику, при виконанні бойового завдання солдат 122-го окремого аеромобільного батальйону, 81-ої окремої аеромобільної бригади у складі десантно-штурмових військ ЗСУ, потрапив під шквальний артилерійський обстріл та отримав несумісні з життям поранення. 

Олександр Володимирович народився 11 липня 1991 року в Центральній Азії – у місті Теміртау Карагандинської області Республіки Казахстан. Тут же, у 1980 році, народилася і його сестра Вікторія. 24 серпня 1997 року батьки разом із дітьми переїхали на постійне місце проживання у село Вишняки на Полтавщину. Поселилися у будинку прадіда Олександра – Івана Гнатовича Марченка, який був шанованою людиною на Хорольщині. Довгий час він працював директором Софинської початкової школи, а перед виходом на заслужений відпочинок – вчителем у Вишняківській загальноосвітній середній школі. 9 класів цієї школи закінчив Олександр і вступив до Хорольського міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців. Тут він здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю «автослюсар», а пізніше освоїв і професію електрозварювальника. Не боявся труднощів, не цурався роботи і його непроста життєва доля закинула до сонячної Одеси. Третє найбільше місто нашої країни Олександр розбудовував своїми руками, працюючи в будівельних компаніях на різноманітних будівельно-монтажних роботах. В Одесі Олександр знайшов свою долю – кохану жінку Олександру, з якою проживали в цивільному шлюбі і будували спільні плани на майбутнє. На жаль, їхнім мріям і задумам не судилося втілитись у життя, яке обірвав лютий ворог.

25 листопада Олександр був призваний за мобілізацією Одеським ТЦК та СП. А менш як через місяць війна забрала його у вічність, так і не давши розпочати життя по-новому після багатьох лихих випробувань в його долі. Тепер про нього залишаться болісні незагоєні рани і шрами на серцях коханої, батьків, рідних і близьких, а в спогадах односельців, бойових побратимів і всіх, хто його знав, він назавжди буде Ангелом небесного війська наших Героїв-захисників. 

Доземний уклін полеглому воїну і велика вдячність за його ратний подвиг. Схиляємо голови в глибокій скорботі і тихій молитві. Розділяємо біль та приносимо щирі співчуття рідним з приводу тяжкої непоправної втрати – мамі Наталії Микитівні, тату Володимиру Володимировичу, старшій сестрі Вікторії, племінниці Аміні, цивільній дружині Олександрі, близьким і друзям.

Українську землю намагаються захопити й поневолити. Український народ намагаються підкорити й знищити. Але Україна продовжує стояти і боротися за право на життя. Не забуваймо якою ціною вдається виборювати нашим захисникам кожен новий світанок під мирним небом. Не забуваймо бути вдячними тим, хто пожертвував собою в ім’я України і кожного з нас. Олександр прийняв цей надтяжкий шлях воїна і гідно його пройшов. Після траурної церемонії прощання та проведення чину заупокійної літії на площі Тараса Шевченка у місті Хоролі, тіло загиблого воїна захоронили на кладовищі в селі Вишняки.

Нехай легкими будуть тобі хмаринки після тяжкої долі на землі, Олександре! Вічна слава і незгасна світла пам’ять Герою! 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]