Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

вакцини &mdash щеплення covid- антиковідної жовтня центрів інтервал разів жодної померти українців вакциновані ефективно ризик людини covid отримали людей сві
94,2 % українців, госпіталізованих з COVID-19, не мали жодної дози антиковідної вакцини
2021-10-18

З 27 488 людей, яких було госпіталізовано з коронавірусною хворобою в Україні з 11 до 17 жовтня 2021 року, 25 893, або 94,2%, не отримали жодної дози антиковідної вакцини. Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи MedData. Нагадаємо, що найбільш ефективно імунітет виробляється після 2-ї дози вакцини, яку слід отримати у рекомендований інтервал. Цей інтервал становить для:

  • CoronaVac/Sinovac — 14–28 днів;
  • Comirnaty/Pfizer — 21 день;
  • Moderna — 28 днів;
  • AstraZeneca — 4–12 тижнів.

За 11–17 жовтня щеплення отримали 762 352 людини. Усього станом на 18 жовтня принаймні однією дозою антиковідної вакцини щепилися 8 065 760 людей, двома дозами — 6 573 564 людини.

Дані Центрів з контролю та профілактики захворювань США свідчать про те, що невакциновані від коронавірусу люди мають в 11 разів більший ризик померти від штаму «Дельта», ніж вакциновані. Ризик захворіти у невакцинованих у 6 разів вищий у порівнянні з тими, хто отримав дві дози вакцини.

На статистику захворюваності серед вакцинованих можуть впливати підроблені документи про щеплення. Людина з придбаним сертифікатом має високі шанси потрапити в лікарню та померти від COVID-19, хоча всі вважатимуть, що вона вакцинована. Це підриває довіру до ефективності вакцини.

Тому Міністерство охорони здоров’я просить українців, які знають про випадки підробки таких документів, повідомляти про них у поліцію або до контакт-центру МОЗ.

Не зволікайте, зробіть щеплення вже сьогодні, адже вони ефективно запобігають важкому перебігу, госпіталізації та смерті від COVID-19. А якщо ви вже вакциновані, допоможіть записатися на щеплення своїм рідним та близьким.

Шукайте список центрів та пунктів вакцинації за посиланням: list.covid19.gov.ua. Більше інформації про вакцинацію проти COVID-19 на vaccination.covid19.gov.ua.

 

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]