Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

13 сесія: новини із сесійної зали
2021-06-18

Через виникнення низки питань, які потребують нагального вирішення, 18 червня 2021 року проведено 13 позачергову сесію. Перед початком засідання в присутності широкого кола громадськості бурхливо обговорили питання щодо закриття шкіл, яке набуло розголосу в соціальних мережах і викликало хвилю обурень зі сторони батьків та педагогічних колективів.

Міський голова Сергій Волошин запевнив, що жодних рішень про закриття шкіл не приймалося, а видані начальником відділу освіти, молоді та спорту накази про істотні зміни в умовах праці та можливе вивільнення скасовано. Кошти освітньої субвенції розраховуються і виділяються за формулою, з урахуванням наповнюваності класів. Їх не можна використовувати на утримання малокомплектних шкіл, тому значний фінансовий тягар лягає на бюджет Хорольської міської територіальної громади. Освітня сфера для Хорольської міської ТГ є однією з найбільш витратних для бюджету.

Без попередніх економічних розрахунків, аналізу видатків на одного учня, чітких фінансово-економічних обґрунтувань та проведення громадських обговорень у форматі широкого діалогу ліквідація чи реорганізація закладів загальної середньої освіти є неприпустимими. На жаль, в Україні склалася така ситуація, що кожна четверта школа є малокомплектною. Саме через малокомплектність класів на загальнодержавному рівні проводиться оптимізація шкільної мережі. Міський голова сказав, що немає приводу для занепокоєння і проблема буде вирішуватися.

На пленарному засіданні 13 позачергової сесії винесено на розгляд 98 питань, включаючи різне. За висновками постійних комісій частину з них знято з розгляду через потребу в доопрацюванні. Найбільша кількість проєктів рішень у загальному переліку питань порядку денного в черговий раз стосувалася врегулювання земельних відносин на території Хорольської міської ТГ. На сьогоднішній день державна політика в аграрній сфері направлена на детінізацію земельного ринку. З 1 липня цього року запрацює легальний ринок землі і за прогнозами Міністерства аграрної політики ця подія у земельному реформуванні принесе позитивні зміни. У мешканців нашої громади і всіх українців незабаром з’явиться законне право володіти, користуватися та вільно розпоряджатися своєю землею шляхом куплі-продажу, міни, дарування та відчуження.

Одне з найважливіших питань порядку денного стосувалося внесення змін до Програми соціального та економічного розвитку Хорольської міської ради на поточний рік. У межах цієї Програми планується реалізувати ряд заходів, зокрема на отримання спецдозволу на користування надрами, що є державною власністю. Програмою передбачено орієнтовний обсяг фінансування на забезпечення послуги з водопостачання для населення Хорола комунальним підприємством «Комунсервіс». У ці заходи включено сплату збору за спецдозвіл, придбання геологічної інформації, розробку й погодження правил технічної експлуатації, проєктів і планів розробки родовищ підземних вод.

Затверджено Програму відзначення пам’ятних дат, ювілеїв та інших заходів на 2021-2025 роки. Однак фінансове забезпечення на виконання Програми за кошти міського бюджету ухвалено не в повному обсязі, лише на окремі заходи.

Внесено зміни до Програми розвитку та підтримки КНП «Хорольська міська лікарня», на виконання якої виділено кошти на оплату праці й нарахування для медперсоналу. Також з метою відзначення кращих медпрацівників громади для підвищення авторитету професії лікарів та рівня мотивації їх праці ухвалено Положення про премію імені Михайла Тимофійовича Полонського на 2022-2025 роки. У переддень святкування Дня медичного працівника такі рішення набули позитивного символічного значення.

Результати відкритого поіменного голосування – завантажити.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]