Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

комунсервіс» послуги міської виконавчого заходів надання комітету програми затверджено також проведення благоустрою питань березня хорольської міста інвестиційної перелік метою
Засідання виконавчого комітету. Важливо!
2020-03-17

17 березня 2020 року в залі засідань Хорольської міської ради відбулося третє планове засідання виконавчого комітету за участі 10 осіб його персонального складу. До порядку денного включено на розгляд та для прийняття відповідних рішень 13 питань, включаючи різне. Одне із головних господарських питань стосувалося розгляду й погодження інвестиційної програми КП «Комунсервіс» у сфері поводження з твердими побутовими відходами на 2020 рік.

З метою проведення громадського обговорення проєкту інвестиційної програми щодо вивезення (перевезення) та захоронення тпв, КП «Комунсервіс» попередньо анонсував про наміри реалізації запланованих заходів. Зауваження та пропозиції приймаються у термін з 13 березня 2020 року по 30 березня 2020 року включно, тож кожен охочий хоролець може долучитися до обговорення і викласти власну думку в письмовому або електронному вигляді й направити на адресу комунального підприємства.

Проєктом розробленої інвестиційної програми на 2020 рік передбачено придбання євроконтейнерів для тпв місткістю 1,1 м³ (1100 л). Усього заплановано придбати та встановити 12 сміттєвих баків на спеціально відведених майданчиках біля багатоквартирних житлових будинків: по вулиці Шевченка, 9-11 (5 шт.), вул. Лагодинській, 90/2 (3 шт.) та вул. Небесної Сотні, 59, 61 (4 шт.). У рамках інвестиційної програми також заплановано здійснити ремонт чотирьох акумуляторів сміттєвозів, а також встановити огорожі для сміттєвих контейнерів. З метою зменшення засміченості території біля майданчиків з контейнерами для збору побутового сміття, огородження планується встановити на шести майданчиках: по Шевченка, 9-11, вул. Лагодинській, 90/2, на розі вул. Благовіщенської та Глибокодолинської, вул. Небесної Сотні – 21 б, 25 та між будинками 59, 61. Заступник міського голови Валентин Місніченко запропонував додатково включити в інвестиційну програму встановлення огородження міського сміттєзвалища вздовж автодороги Т 1716 «Хорол – Семенівка – Кременчук».

Із настанням весняної пори року виникла необхідність у проведенні робіт з благоустрою, озеленення, впорядкування, поліпшення санітарного стану територій загального користування міста. З метою організації роботи силами КП «Комунсервіс» і громадськості міста по наведенню чистоти й порядку в Хоролі,  виконавчим комітетом затверджено перелік заходів у рамках загальноміського місячника чистоти і благоустрою. Прийнятим рішенням затверджено й період проведення масштабної екологічної акції по покращенню довкілля, який триватиме з 23 березня по 24 квітня 2020 року.

Міськвиконком та апарат міської ради закликає міські підприємства, установи, громадські організації, навчальні заклади, приватних підприємців, власників індивідуальних домоволодінь та ОСББ міста – балансоутримувачів будинків, споруд, житлових комплексів та інших власників об’єктів благоустрою,  долучитися до участі в місячнику чистоти та благоустрою. У ході проведення загальноміських суботників просимо долучитися містян до прибирання, впорядкування прилеглих та закріплених територій, розчистки та прибирання прибережної смуги річки Лагодинки та зон відпочинку, висадження саджанців дерев, кущів і квітів, проведення робіт з упорядкування фасадів будівель, огороджень, тимчасових споруд комерційного та іншого призначення тощо.

Членами виконавчого комітету затверджено інформаційну картку адміністративної послуги щодо реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання/перебування, яка містить інформацію про суб’єкта надання цієї адмінпослуги, нормативні акти, якими регулюється її надання, умови отримання, вартість, порядок та строки подання документів для отримання, а також перелік підстав відмови у наданні адмінпослуги.

У рамках міської соціальної програми «Турбота» здійснюється виплата одноразової адресної грошової допомогам громадянам, які звернулися із заявами та підтверджуючими документами для отримання коштів на лікування тяжких хвороб. За попередніми висновками комісії допомогу на подолання недуг отримали 29 мешканців міста.

Із 1 квітня 2020 року затверджено новий тариф для КП «Комунсервіс» на послуги з пасажирських перевезень на міському автобусному маршруті загального користування у розмірі 6,00 гривень. До цього діяв тариф на перевезення одного пасажира у розмірі 5 грн. без ПДВ, але він не покривав витрати і, як наслідок, послуга була збитковою. У минулому звітному році фактичні витрати від надання послуг з перевезення склали 655,1 тис. грн., сума доходу – 374,9 тис. грн. Різниця між сумою доходу і витрат – 280,2 тис. грн. вказує на збитковість послуги. Для підвищення ефективності роботи КП «Комунсервіс», з метою реалізації заходів фінансового оздоровлення та уникнення збитковості у сфері пасажироперевезень виникла необхідність у підвищенні тарифу до економічно обґрунтованого рівня. Фактична собівартість послуги з пасажироперевезення на маршруті «ДРП-5 – Центр – вул. Київська – МКК – залізнична станція Хорол» у прямому та зворотному напрямках за  2019 рік склала 6,03 грн. на 1 пасажира (без ПДВ). Середній відсоток відшкодування фактичної собівартості діючими тарифами склав 83 %.

Також встановлено нові тарифи на послуги з вивезення (перевезення) та захоронення твердих побутових відходів для КП «Комунсервіс». Останні зміни в розмірах тарифу на сміття встановлювалися відповідним рішенням виконавчого комітету від 22 серпня 2017 року №146.

Із 1 квітня 2020 року розмір вартості послуги з вивезення (перевезення) та захоронення твердих побутових відходів для населення з розрахунку на одну особу за місяць становитиме:

- для багатоквартирних житлових будинків – 13,47 грн. з ПДВ (було 10,38);

- для приватного сектору (індивідуальних будинків) – 15,72 грн. з ПДВ (було 12,10).

Створено новий дорадчий консультативно-колегіальний орган при виконавчому комітеті – Раду з питань розвитку туризму та збереження історичних пам’яток у місті та затверджено положення, яким регламентовано її діяльність. Нагадаємо, що при міськвиконкомі на сьогодні успішно вже діє п’ятірка раніше створених дорадчих органів: Спортивна рада, Рада підприємців, Громадська рада ветеранів, Рада голів ОСББ та житлово-будівельних кооперативів, Громадська рада учасників АТО.

Розглянуто важливе соціальне питання щодо квартирного забезпечення пільгових категорій населення, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті міської ради. Прийнято рішення надати у тимчасове користування соціальне житло дитині-сироті Ользі Шепель.  Квартиру, яка є комунальною власністю, надано їй для проживання по договору найму.

У різному поставлено на розгляд найважливіше на сьогодні питання в країні та світі – про запровадження та посилення карантинних заходів безпеки для запобігання і протидії поширенню серед населення коронавірусу. Попередньо, перед самим засіданням виконкому, у невідкладному порядку було проведено комісію з ТЕБ і НС за участі представників виконавчого апарату міської ради, поліції, підприємців – власників закладів торгівлі, побутового обслуговування, розважальних, спортивних закладів та громадського харчування, головного лікаря Хорольської ЦРЛ Михайла Винограда та начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Хорольського районного управління ГУ Держпродспоживслужби Сергія Ткаленка. За результатами обговорення епідеміологічної ситуації погоджено на комісії та затверджено на засіданні виконкому ряд  карантинних заходів, зокрема:

1) з 18 березня призупинити особистий прийом громадян у приміщенні Хорольської міської ради, а також надання адміністративної послуги з реєстрації місця проживання (перебування) громадян. Доступ до послуг можливий у телефонному режимі та через сучасні засоби комунікації;

2) обмежити проведення культурно-масових, спортивних та інших заходів для уникнення великого скупчення людей;

3) на розсуд і під особисту відповідальність керівників міських підприємств, установ і організацій забезпечити проведення температурного скринінгу співробітників для виявлення працівників з високою температурою для подальшої госпіталізації, а також розробити комплекс заходів для попередження розповсюдження COVID-19;

4) громадянам, які повернулися із країн із високим ступенем ризику зараження в обов’язковому порядку попередити в телефонному режимі свого сімейного лікаря та забезпечити самоізоляцію до нормалізації епідеміологічної ситуації;

5) головам ОСББ повідомляти органам місцевого самоврядування про осіб, які перебували у країнах із високим ступенем ризику зараження коронавірусом;

6) продовжити пасажироперевезення на міському маршруті автобусом КП «Комунсервіс» із проведенням санітарної обробки – дезінфекції транспортного засобу спеціалізованою службою тощо.

Повний перелік прийнятих рішень (№34-45) на третьому плановому засіданні виконавчого комітету в установлені законодавством терміни (не пізніше п’яти робочих днів з дня їх прийняття) буде розміщено у формі відкритих даних на цьому сайті в розділі «Міська влада», а повний відеозапис засідання – у розділі «Відеоновини» та на каналі YouTube Хорольської міської ради.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Перелік

рішень виконавчого комітету, що включені

в протокол №3 від 17.03.2020 р.

Третє засідання виконавчого комітету, 17.03.2020 р.

34

11.03.2020 р.

Про внесення змін до міського бюджету на 2020 рік

35

17.03.2020 р.

Про погодження інвестиційної програми про поводження з ТПВ КП «Комунсервіс»

№36

17.03.2020 р.

Про заходи про проведенню загальноміського місячника чистоти і благоустрою

№37

17.03.2020 р.

Про затвердження інформаційної картки адміністративної послуги щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування

№38

17.03.2020 р.

Про надання матеріальної допомоги мешканцям міста

№39

17.03.2020 р.

Про внесення змін та доповнення до складу комісії з питань житлово-комунальних та інших тарифів

№40

17.03.2020 р.

Про встановлення тарифу на пасажирські перевезення КП «Комунсервіс»

№41

17.03.2020 р.

Про встановлення тарифу на послуги з поводження з твердими побутовими відходами КП «Комунсервіс»

№42

17.03.2020 р.

Про раду з питань розвитку туризму та збереження історичних пам’яток у місті при виконавчому комітеті Хорольської міської ради

№43

17.03.2020 р.

Про затвердження акту та надання дозволу на видалення дерев

№44

17.03.2020 р.

Про надання соціального житла дитині-сироті Шепель О.В.

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]