Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

хорольської районної семенівки людей мартюк катерина вірші голові фестивалю пісню віри» любов сергію людмила крилах номінації валентина голови карлівки
З жагою до життя...
2017-10-11

За доброю традицією наш Хорол приймає талановитих людей з обмеженими фізичними можливостями з усіх куточків Полтавщини. 11 жовтня 2017 року в глядацькому залі Хорольського районного будинку культури відбувся Відкритий обласний  фестиваль творчості «На крилах віри» за сприянням, організаційної, інформаційної та фінансової підтримки Хорольської районної організації інвалідів «Союз організації інвалідів України», районної та міської ради, відділу культури, туризму та архівної справи Хорольської РДА, відділу освіти, молоді та спорту Хорольської РДА та інших меценатів.

Почесну місію для урочистого відкриття фестивалю надано голові Хорольської районної ради Вірі Мартюк, першому заступнику голови Хорольської районної державної адміністрації Сергію Абрамову, міському голові Сергію Волошину та голові ПОО ВОІ СОІУ Сергію Чумаку. Після вітальних слів керівників міста і району прозвучав гімн людей з обмеженими фізичними можливостями, під звуки якого присутні в залі встали в знак поваги до людей зі складною життєвою долею. Всього взяло участь у фестивалі близько 60 аматорів народного мистецтва.

В номінації «Народна пісня» за першість боролися: вокальний ансамбль «Надія» і Катерина Осіян з Семенівки, Олександра Сизонова з Хорола, Василь Цісь з Карлівки, дует у складі Марини та Владислава Астаф’євих з Миргорода, Наталія Бус з Пирятина.

В інструментальному жанрі найвіртуознішим виконавцем на баяні був Володимир Безсмертний з Карлівки.

Авторські вірші зачитали для публіки відомі і улюблені багатьма хорольчанки Катерина Мартюк і Анна Доценко, Олександр Тендітник з Полтави, Валентина Харченко з Оржиці, Людмила Кузуб з Семенівки, Алла Ковальчук з Шишак, Валентина Вознюк і Лариса Приступа з Карлівки, а також зачитали вірші Галини Несмашної «Моя Україна», «Сонечко ясне» Оксана Пилипенко з Пирятина та вірші Любові Кузнецової  «Земля» та «Немного рук» – Катерина Якименко з Лубен.

В номінації «Естрадна пісня» визнання глядачів і прихильність конкурсного журі виборювали сольні виконавці: Олександра Сизонова і Людмила Сантар з Хорола, Любов Ландерь з Полтави, Світлана Дяченко з Семенівки, Ірина Кравченко і Тамара Острянін з Диканьки, Людмила Павлик з Лубен.

Зачарували своїм виступом тріо у складі Вікторії Позенко, Маргарити Астаф’євої та Владислава Астаф’єва, які виконали «Рушник вишиваний».

Під гітару, майстерно і з душею виконав пісню Вахтанга Кікабідзе Євгеній Третяк з Семенівки.

Жіноча частина глядацького залу була підкорена запальним співом харизматичного і чарівного Саміра Петрушенка з Шишак.

В номінації «Гумор» повеселили публіку такі артисти: Катерина Мартюк (м.Хорол), Валентина Харченко (м.Оржиця), Іван Кривохижа (м.Лубни), Софія Тімченко (м.Полтава), Олена коробі цина (м.Пирятин) та Олександр Любарець (м.Полтава), який ще декламував пронизливі і глибокі за змістом авторські вірші.

Ольга Дреєва з Семенівки зворушила глядачів, виконавши пісню «Журавлики».

Захопливими були хореографічні номери у виконанні Олега Сімона «Смуглянка» і «А я милую узнаю по походе» (м.Пирятин). А чоловічі серця завмерли від видовищного і енергійного східного танцю Анжеліки Кравченко з Диканьки.

Гран-прі і любов публіки отримала миргородчанка Вікторія Позенко за бездоганне і чуттєве виконання на французькій легендарну пісню Лари Фабіан «Адажіо».

У різних номінаціях учасники фестивалю були належно оцінені членами журі, яким було досить складно визначати переможців через розмаїття цікавих номерів. Кожному переможцю оголошено подяку від голови Хорольської районної ради Віри Мартюк та символічні подарункові набори від міського голови Сергія Волошина. Виступи конкурсантів оцінювали члени журі: Оксана Левіна, Ірина Мельник та Маргарита Сеннікова. Ведучою заходу була Тетяна Петраш, яка на завершальному етапі концертної програми і після церемонії нагороджень отримала найціннішу нагороду – аплодисменти, любов і вдячність учасників і гостей за організацію такого чудового свята.  

Фестиваль «На крилах віри» неодмінно залишить приємні спогади і морально підбадьорить тих людей, які так потребують уваги і піклування.

Важливо, щоб люди з обмеженими фізичними можливостями не вважали себе покинутими, непотрібними для суспільства. Це категорія людей, яка особливо потребує простого доброго слова, людського відношення і співчуття. Тож, хочеться побажати на їх нелегкій дорозі життя легкого долання перешкод і труднощів, віри в себе і свої сили, терпіння, витримки, побільше радісних моментів, миру, добра, благополуччя, затишку, тепла і доброго здоров’я!

Ніколи і ні за яких обставин не втрачайте жагу до життя!

 

 

Фоторепортаж з дня проведення Відкритого обласного фестивалю «На крилах віри» можна переглянути в розділі «Фотогалерея» або за посиланням тут.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]