Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

З повагою до історії рідного краю
2019-10-22

До уваги мешканців міста Хорола та району!

28 жовтня 2019 року о 11-00 год. відбудеться урочистий меморіальний захід в знак вшанування пам’яті мирних жителів Хорола, які стали жертвами Голокосту восени 1941 року.

Уперше на теренах Хорольщини заплановано проведення поминальної церемонії міжнародного масштабу, приуроченої безвинним жертвам кровожерливої машини смерті Німецької імперії – «Третій Райх». Захід відбудеться у рамках відзначення двох важливих історичних подій – 75-ої річниці вигнання нацистських окупантів з України та 78-ої річниці з дня розстрілу 460 мирних жителів Хорола, серед яких були дорослі, люди похилого віку і діти єврейської національності.

Година-реквієм відбудеться біля братської могили розстріляних нацистами євреїв, яка розташована у так званому в народі Козацькому яру на 233 км автошляху М-03 «Київ – Харків – кпп Довжанський» (за 1 км від кафе «У сестер»). Орієнтиром буде патрульний поліцейський автомобіль на повороті до місця поховання страчених євреїв.

У цей жалобний пам’ятний день планують взяти участь в урочистостях поважні гості з Ізраїлю, Нідерландів, США та Німеччини, а також із різних куточків України, зокрема: Києва, Полтави, Миргорода, Засулля, Лубен, Конотопа. У складі учасників заходу будуть представники місцевої, районної, обласної влади, ГО «Ініціатива Хорольщини», а також представники посольства, голова міжнародної організації «Rememberus.org» із Бостона (столиці штату Массачусетс, США), представники різних релігійних конфесій, перекладачі, актив хорольської громади.

Запрошуємо всіх охочих взяти участь у поминальній церемонії!

Прошу бути толерантними і з повагою відноситися до національних традицій єврейського народу, маючи відповідний встановленим канонам зовнішній вигляд. Жінкам і чоловікам у присутності равіна заборонено знаходитися з непокритою головою (дітей це не стосується). Жінки повинні бути скромно і стримано одягнені, із довжиною спідниці нижче колін. Також прохання до всіх, хто бажає долучитися до заходу із вшанування пам’яті загиблих мученицькою смертю, мати при собі поминальні лампадки і м’які іграшки (як символічний дарунок страченим нацистами дітям).

P.S.: У рамках підготовчих заходів міська рада долучилася до облаштування місця скорботи – прилеглої території до пам’ятної стели жертвам мирних жителів. Працівниками КП «Комунсервіс і громадянами, які залучені на громадські роботи з районного центру зайнятості виконано комплекс робіт з благоустрою та впорядкування зони захоронення. Зокрема, здійснено вирубку чагарників і порослі, розчищено територію від порубкових матеріалів, сміття, гілля. За активної участі ГО «Ініціатива Хорольщини» висаджено два саджанці метасеквої і на черзі планується встановити виготовлений інформаційний штендер.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]