Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

З Днем Державного Прапора України!
2019-08-23

У святковий для хорольців і всіх українців День Державного Прапора по-особливому барвисто майорять у небесній блакиті синьо-жовті полотна. Це урочисте загальнодержавне свято не просто присвячене основному національному символу. Воно символізує державність, суверенітет, національну єдність, гідність, свободу, глибоку повагу й шану до багатовікової історії України. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праці та багатства рідної землі.

Хорольська громада відзначила загальнодержавне свято урочистою ходою з великим полотнищем Державного Прапора. Традиційно відбулося покладання квітів до підніжжя пам’ятника Т.Г.Шевченку та урочисте святкування за участю представників установ, підприємств, організацій, керівників, мас-медіа, громадського активу міста та району.

За доброю традицією, на знак приналежності до громадянства України, голова Хорольської РДА Лариса Звірко, міський голова Сергій Волошин та завідувач Хорольського районного сектору Управління державної міграційної служби України в Полтавській області Олександр Новаковський вручили паспорта юнакам та юначкам. Зворушлива пам’ятна мить для 10-х повнолітніх громадян України залишить незабутні враження на все життя, адже з цього моменту вони стають на шлях дорослого життя і займають повноправне місце у суспільстві.

На атласному полотнищі національного знамена міцними нитками прошитий довгий шлях державотворчого процесу – омріяного й вистражданого нашим сильним, терплячим і незламним народом. Формування поваги до національної символіки нерозривно пов’язане з високими патріотичними почуттями, з любов’ю до рідного краю та Батьківщини.

Державний Прапор України затверджений Верховною Радою України 28 січня 1992 року, а відзначення офіційного свята встановлено указом Президента України від 23 серпня 2004 року №987. Раніше День Державного Прапора святкувався 24 липня тільки в столиці України на муніципальному рівні – від дня підняття синьо-жовтого стягу в 1990 році перед фасадом будівлі Київської міської ради. Відтепер на загальнодержавному рівні День основного державного символу відзначається 23 серпня, у переддень Дня Незалежності України.

Під національним прапором найкращі представники української нації прославляли нашу державу на весь світ на п’єдесталах слави в міжнародних спортивних змаганнях, разом із ним підкорювалися найвищі гірські вершини всіх континентів Землі. Україна поступово завойовувала авторитет на міжнародній арені та впевнено увійшла до світової спільноти під синьо-жовтим двоколором. Найвищим піком національної гідності й символом протистояння ворожій агресії стало підняття державного прапора на визволених від окупантів східних територіях України в зоні проведення ООС.

Міський голова від себе особисто та від імені депутатського корпусу вітає всіх з Днем Державного Прапора України. Нехай визнання і авторитет державної символіки зміцнюються з кожним роком, а Державний стяг осяює наш шлях до нових успіхів і здобутків, розвитку та процвітання нашої славної України. Від чистого серця бажаємо Вам, що життя було завжди таким же яскравим і багатим як Державний стяг. Мирного неба над головою, здоров'я, добробуту й щастя кожній родині.

 

З повагою – міський голова Сергій Волошин.

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]