Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Підсумки роботи Хорольського бюро правової допомоги за три роки
2019-08-28

У рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та з метою підвищення правової свідомості громадян Хорольське бюро правової допомоги презентує результати своєї діяльності за три роки.

1 вересня виповнюється три роки, як у Хорольському районі працює бюро правової допомоги.

Стаття 59 Конституції України гарантує «Кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав».

Отримати безоплатну правову допомогу можна у Хорольсьому  бюро правової допомоги, яке розпочало свою роботу ще з 1 вересня 2016 року.

Бюро правової допомоги надає всі види безоплатної правової допомоги тим, хто має на неї право за законом. Зокрема, в бюро кожен може отримати безоплатну первинну правову допомогу — правову інформацію та консультації, витяги з законодавства, роз'яснення з правових питань тощо, а також скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України. Вразливі категорії громадян, визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу», тут же мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги — складання процесуальних документів та представництва їх інтересів в суді.

За три роки діяльності  до Хорольського бюро правової допомоги звернулося 4779 громадян. З них — 4447 осіб отримали первинну правову допомогу (правову інформацію та консультації, витяги з законодавства, роз'яснення з правових питань тощо). Решта 332 особи отримали вторинну правову допомогу — адвоката або іншого фахівця в галузі права, який безоплатно (за рахунок державного бюджету) забезпечив таким громадянам складання процесуальних документів або представництво їх інтересів в судах різних інстанцій.

Основну категорію громадян, які звертаються в бюро, становлять пенсіонери, безробітні та малозабезпечені особи. В основному, за консультацією звертаються з питань соціального забезпечення, виконання судових рішень, земельного, сімейного та спадкового права.

Більшість позовних заяв подано до суду щодо призначення аліментів, про розлучення, визнання права власності на спадкове майно, встановлення факту належності правовстановлюючого документу та ін.

З метою забезпечення доступу до правової допомоги створено дистанційні пункти консультування: у Хорольській районній філії Державної служби зайнятості, Управлінні соціального захисту Хорольської РДА, Хорольській центральній районній бібліотеці, Хорольському районному секторі пробації, Хорольському районному центрі первинної медико – санітарної допомоги, Хорольському будинку - інтернаті. Протягом трьох років діяльності бюро у дистанційних пунктах доступу до БПД проконсультовано 171 особу.

Постійно працівники бюро проводять правопросвітницькі заходи (проведено понад 210 заходів), в тому числі в рамках проекту Міністрества юстиції України «Я маю право», до яких належать: вуличні інформаційно-роз’яснювальні акції, тематичні лекції та семінари, круглі столи, зустрічі з трудовими колективами установ Хорольського району.

В приміщенні бюро надається допомога у пошуку відомостей у сервісах Міністерства юстиції України. Організовуються виїзди до громадян, які потребують БПД та не мають можливості самостійно прибути до бюро - надається адресна правова допомога.

На постійній основі проводиться співпраця з органами місцевого самоврядування району:  працівники бюро здійснюють виїзди до територіальних громад району, де проводять виїзні прийоми громадян, надають методичну допомогу посадовим особам органів місцевого самоврядування,  проводять зустрічі з вихованцями дошкільних навчальних закладів та учнями шкіл району, на яких розповідають про права, обов’язки та відповідальність дітей. Протягом часу існування бюро проведено 46 виїздів до територіальних громад, де 171 особа скористалася можливістю отримати роз’яснення з правових питань від фахівців бюро.

 На сайтах Хорольської районної державної адміністрації, Хорольської міської ради, сторінках партнерів у мережі Facebook, газетах «Вісті Хорольщини» та  «Наш Хорол» постійно публікуються статті на правову тематику. Протягом трьох років опубліковано 188 матеріалів, підготованих працівникамии бюро, з різних правових питань.

Кількість звернень громадян постійно зростає, що свідчить про збільшення довіри населення до системи БПД.

 

Отримати безоплатну правову консультацію Ви можете звернувшись до Хорольського бюро правової допомоги, яке працює з понеділка по п'ятницю з 09-00 до 18-00,  за адресою: м. Хорол,  вул. Незалежності, буд. 78А  тел. (05362) 33-2-20.

           
               Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 (800) 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

 

 

В.о. начальника відділу «Хорольське бюро правової

допомоги» Лубенського місцевого центру з надання

безоплатної вторинної правової допомоги                                                      Н.Г.Тарасенко

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]