Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

ботанічного хорольського україни гостей аграрної академії різних полтавської коледжу також ботанічний представники завітали імені присутні ботаніки галузі установи збереження розпові
Хорольському ботанічному саду виповнилося п’ять років!
2018-10-04

На базі Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії та Хорольського ботанічного саду відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція з нагоди 5-ої ювілейної річниці заснування Хорольського ботанічного саду. В грандіозних масштабах Хорольський ботанічний сад відзначив 4 жовтня 2018 року цю значиму подію для нашого міста. З метою участі у святкових заходах до Хорола завітав цвіт наукового світу в галузі ботаніки з різних куточків України.

Науково-практична конференція була розподілена на три блоки. У першому представники різних науково-дослідних закладів поділилися між собою досвідом розбудови галузі збереження природи, проблемами, успіхами й досягненнями.

Вступне слово надали директору Хорольського агропромислового коледжу Чишку М.М., так як саме в читальному залі цього навчального закладу відбулася перша частина конференції. Він привітав гостей і наголосив на постійній співпраці коледжу та наукової установи. До привітної глядацької зали завітали гості зі столиці з Національного ботанічного саду імені Гришка М.М., який  став науковим куратором Хорольського ботанічного саду, науковці кафедри ботаніки Полтавського педагогічного університету, представники Полтавської аграрної академії, науковці з ботанічних садів Дніпра, Кривої Руди, Березової Рудки, з далекого Кременця Тернопільської області та інших регіонів України.

Модератором заходу став доцент кафедри екології, охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування Полтавської державної аграрної академії, заслужений винахідник України Самородов В.М. Він не лише вдало представляв гостей, а й сипав цікавими фактами й жартами, чим створив особливу дружню атмосферу.

Особлива увага була прикута до доповіді заступника директора Департаменту екології та природних ресурсів Ткаченка О.П., який розповів про проблеми колективу в повсякденній роботі.

Загалом захід зібрав близько чотирьох десятків людей. Чимало з них були причетними до створення й розбудови саду, допомагають у вирішенні різних проблем. Кожна установа дарувала подарунки на згадку: посадковий матеріал, фіточай, наукові роботи, презентаційні буклети і т.ін.

Міський голова Волошин С.М. разом з головою Хорольської РДА Звірко Л.М. та головою Хорольської районної ради Мартюк В.А. завітали на захід, щоб привітати колектив ботсаду з ювілеєм та вручити почесні грамоти людям, які зробили значний внесок у становлення й розвиток установи як об’єкту природоохоронного фонду України. Також було відзначено грамотами кращих представників трудового колективу від імені Хорольського ботанічного саду.

Друга частина заходу була особливо захоплюючою для гостей. У процесі виступів відбулася презентація монографії «Ботанічний сад у системі ландшафтної забудови міста Хорола», виданої за кошти міської ради й спільно підготовленої директором Хорольського ботанічного саду  Красовським В.В. та молодим відомим Хорольським ученим і викладачем Козловим А.В. Також про успіхи цих років Володимир Васильович розповів під час свого виступу. Тому присутні з нетерпінням чекали на екскурсію по території  ботанічного саду. З цікавістю розглядали успіхи, занотовували технології. Спільно з присутніми висадили два саджанці дубу північного, які будуть нагадувати про ювілей. Відвідали дерева, які посадили у день відкриття ботанічного саду 11 жовтня 2013 року. Унікальну пірамідальну конструкцію з чотирьох дубів у майбутньому планують зростити в одне дерево. Також мали унікальну нагоду спробувати плоди кущової рослини родини Жостерових зизифуса (жожоба або китайського фініка) як результату власної успішної інтродукції наших хорольських ботаніків.

У третьому блоці гостей запросили на чайну церемонію, де всі присутні мали змогу поближче познайомитися і поспілкуватися, поділитися враженнями й обмінятися контактами.

Заходи такого високого рівня додають місту неабиякого престижу, а такі унікальні об’єкти, як наш ботанічний сад, стають важливою передумовою для росту його рекреаційно-туристичного потенціалу. Тож сподіваємося на подальше розширення його наукової бази, значних досягнень у науковому світі, збереження та поповнення колекційного фонду рослин.

Щиро бажаємо подальших успіхів і підтримки на всіх рівнях!

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]