Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

сергій кришталь україни життя молодий захисника механізованого бабусі військової навічно полеглого михайлівні фронту разом юрійович громада хорола бригади відділення
Гине цвіт нації! Йому назавжди залишиться 21: у боях під Авдіївкою героїчно загинув хоролець Сергій Кришталь
2023-05-21

У кривавій боротьбі за свободу України героїчно загинув наш земляк-військовослужбовець із Хорола – Сергій Юрійович Кришталь. Молодому солдату через місяць мало б виповнитися лише 22 роки… 21 травня на площі горя і печалі в середмісті Хорола зібралася велелюдна громада, щоб навічно провести останньою життєвою дорогою Героя у засвіти. 

Стоячи на колінах, зустріли домовину з тілом полеглого молодого Захисника і поклали до його ніг море квітів. З прощальною промовою до рідних і присутніх на траурному заході звернулися секретар міської ради Юлія Бойко і начальник відділення рекрутингу та комплектування першого відділу Лубенського РТЦК та СП, майор Анатолій Крутько. Настоятель Петро-Павлівського храму Полтавської єпархії Православної Церкви України, митрофорний протоієрей – Василь Симулик провів панахиду, відслуживши молебень за упокоєння душі убитого Захисника.

Солдат окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького спеціальної військової частина А0222 у складі Сухопутних військ ЗСУ Сергій Кришталь віддав своє життя 17.05.2023, захищаючи східні рубежі держави на одній із найзапеклішій лінії фронту поблизу населеного пункту Авдіївка Донецької області. Сергій отримав тяжкі поранення, які виявилися несумісними із життям.

Молодий Воїн поліг смертю хоробрих, до останнього залишаючись вірним присязі на посаді гранатометника 3-го механізованого відділення 1-го механізованого взводу 4-ої механізованої роти 2-го механізованого батальйону, що підпорядкований безпосередньо Президенту України і виконує завдання, аналогічні до функцій лебгвардій інших країн – почесної варти перших державних осіб. 

Сергій народився 20.06.2001 у м.Хоролі. У сім’ї виховувався разом з молодшим братиком Максимом. Навчався у Хорольській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №3, по закінченню якої здобув професійно-технічну освіту в Хорольському міжрегіональному центрі професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців. Далі продовжив навчання у місті Полтаві на машиніста кранів і працював по спеціальності на будівельних об’єктах обласного центру, а згодом і у Республіці Польщі. Далі прийняв військову присягу на строковій службі в рядах Збройних Сил України. У травні 2022 року Сергій чекав на демобілізацію, але його плани на цивільне життя зруйнувало віроломне вторгнення російського агресора.

Як гідний син України і справжній патріот, без вагань прийняв самостійне чоловіче рішення – підписав контракт на проходження військової служби у спеціальній військовій частині А0222 окремої президентської бригади. У березні цього року Сергія разом з його військовими товаришами елітного підрозділу відправили на передові позиції пекельного фронту. Дорога до Авдіївки стала останнім маршрутом молодої людини. Молодий, гарний, статний, у розквіті сил юнак… Перед ним відкривались великі перспективи, простягалися широкі горизонти можливостей, але оскаженілий ворог не залишив йому жодного шансу на життя.    

Приносимо щирі співчуття рідним і близьким полеглого Захисника: мамі – Юлії Володимирівні Кришталь, батькові – Юрію Анатолійовичу Кришталь, меншому братику – Максиму, бабусі – Галині Михайлівні Кришталь, бабусі – Ніні Михайлівні Кулик, дідусю – Володимиру Миколайовичу Кулику та всім, хто знав і пам’ятатиме навічно його світлий образ.

Хорольська громада вдячна кожному, хто захищає рідну землю від загарбників, хто оберігає дітей свого народу від поневолення. Кожен такий воїн, як і наш Герой Сергій Юрійович, – наш безцінний скарб і національна гордість. На жаль, на шляху до відновлення миру, справедливості й правди ми втрачаємо найкращих, але ніколи не забудемо їх подвиг заради життя кожного з нас.

Доземний Тобі уклін, молодий Герою! Вічна слава і пам’ять Лицарям світла, які тримають небо…


  Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]