Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

ділянки доповідає питань міської міського земельної сесії голови діяльності землеустрою рішення органів виконавчих заступник хорольської хорол карманська комунсервіс» земельних
Чергове засідання сесії
2018-11-30

У п’ятницю, 30 листопада 2018 року, в плановому порядку відбулося пленарне засідання 56-ої чергової сесії Хорольської міської ради за головуванням міського голови Волошина С.М. Із 26-ти обраних депутатів у роботі сесії взяло участь 17 осіб, що становить більше половини від загального складу ради (кворум – 14 осіб). Згідно чинного законодавства та регламенту міської ради сесія є повноважною. У роботі сесії взяли участь директор КП «Комунсервіс» Вовк В.І., голова АОСББ «Ініціатива» м.Хорол Левін Р.М., мешканка багатоквартирного житлового будинку по вул. Незалежності 60/5 Шильцова Л.М. та представники виконавчого апарату міської ради.

Після уточненого переліку питань порядку денного було розглянуто 35 питань, включаючи різне, та ухвалено депутатами відповідні рішення. Всі питання попередньо, 28 та 29 листопада, було детально опрацьовано депутатами на засіданнях постійних профільних комісій. Повний перелік питань порядку денного розміщено на офіційному сайті Хорольської міської ради.

Основна частина питань стосувалася змін, звіту про виконання за 2018 рік та затвердження на 2019 рік міських цільових програм – соціальної програми «Турбота» та «Програми охорони здоров’я міста Хорола на 2016-2019 роки». Для забезпечення стабільної та беззбиткової господарської діяльності комунального підприємства затверджено «Програму фінансової підтримки КП «Комунсервіс» на 2018 рік».

Ключовим питанням сесії було внесення змін до міського бюджету на 2018 рік. Депутатами міської ради прийнято рішення збільшити доходи та відповідно видатки міського бюджету на суму 206,0 тис. гривень. Це означає виділення коштів з бюджету на вирішення важливих питань для громади міста за галузевим принципом, а саме: 30,0 тис. грн. – на придбання життєво необхідного препарату для людей, хворих на цукровий діабет, – інсуліну; 16,0 тис. грн. – компенсаційні виплати Управлінню соціального захисту населення Хорольської РДА за пільговий проїзд громадським транспортом окремих категорій громадян на двох автобусних міських маршрутах загального користування; 60,0 тис. грн. – фінансова підтримка КП «Комунсервіс» на погашення заборгованості перед кредиторами. Субвенція з державного бюджету міському в сумі 100,0 тис. грн. буде направлена на придбання мобільних силових тренажерів з метою сприяння розвитку фізичної культури і спорту в місті.

Полтавський окружний адміністративний суд 18 жовтня 2018 року виніс рішення про скасування ставки орендної плати в розмірі 10% за земельні ділянки для розміщення та обслуговування об’єктів, пов’язаних з передачею електричної енергії. У зв’язку з цим, депутатами прийнято рішення вважати діючою фіксовану ставку орендної плати в розмірі 5%, затверджену Положенням про податок на майно (рішення 64-ої сесії Хорольської міської ради 6 скликання від 20.01.2015 року №10).

Опрацювали депутатський запит Бажана С.М. про скасування рішення виконавчого комітету «Про організацію благоустрою в місті Хорол на розі вул. Незалежності та Гоголя» від 19.12.2017 року №241 стосовно благоустрою території на розі вулиць Незалежності та Гоголя біля будинку 96/9 із встановленням пам’ятного знаку «Незалежна Україна» з метою задоволення прохання мешканців не встановлювати пам’ятний знак у житловому масиві.

Інше питання, ініційоване групою депутатів (Юрченко В.Д., Третяк В.В., Юрченко Д.В., Кавалер Л.І., Кривчун В.М., Маюк С.Д., Радченко В.О., Решетняк В.О. та Філь І.С.), стосувалося питання про заборону на вивіз та захоронення твердих побутових відходів КП «Комунсервіс» на підставі укладених угод із сільськими радами Хорольського району. Особливо гострі дебати точилися над цим проблемним питанням, оскільки деякі депутати проти того, щоб КП «Комунсервіз» здійснював вивезення тпв на міське сміттєзвалище із сусідніх населених пунктів Штомпелівської, Староаврамівської та Андріївської сільських рад. Більшістю депутатів прийнято до відома інформацію директора КП «Комунсервіс», але не підтримано запит групи депутатів про визнання роботи по виконанню «Програми поводження з твердими побутовими відходами в м. Хорол на 2017-2021 роки» незадовільною та їх вимогу заборонити здійснювати послугу з вивезення тпв на основі укладених угод з сільськими радами.

Окремо було акцентовано увагу на депутатський запит Потерайло І.М., який додатково включено на розгляд сесії. Депутатом ради порушено питання з метою забезпечення освітлення вулиць Боровиковського, Ватутіна, Миргородської, Сковороди, житлових масивів мікрорайону Райагробуд та ДРП-5, а також у підземному переході на перехресті вулиці Миргородської та автошляху М 03 «Київ-Харків-Довжанський». Широко обговорювався колективний запит депутата Третяка В.В. та Потерайло І.М. стосовно вирішення питання комунікацій водопостачання та водовідведення в мікрорайоні райагробуд по вулиці Миргородській.

Депутатами ухвалено низку земельних питань, підготовлених профільним відділом. Зокрема, прийнято рішення про: поновлення договорів/прав на земельні ділянки; надання дозволів заявникам на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок; затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу у власність громадянам, а також продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення фізичній особі-підприємцю Погоській Т.О.

Відеозапис пленарного засідання 56-ої чергової сесії буде розміщено у розділі «Відео новини» та на каналі YouTube. Протокол результатів поіменного голосування та прийняті рішення сесії (№1253-№1285) – у відповідних розділах вкладки «Міська влада».

 

Порядок денний

 пленарного засідання 56-ої сесії

Хорольської міської ради сьомого скликання,

30.11.2018 р.

1.Про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності в 2018 році.

Доповідає: Волошин С.М. – міський голова.

2.Про хід виконання міської Програми «Турбота» на 2018 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

3.Про внесення змін до міської Програми «Турбота» на 2018 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

4.Про внесення змін до «Програми охорони здоров’я міста Хорол на 2016-2019  роки».

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

5.Про Програму фінансової підтримки КП «Комунсервіс» на 2018 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

6.Про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

7.Про міську Програму «Турбота» на 2019 рік.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

8.Про внесення змін до рішення тридцятої сесії Хорольської міської ради шостого скликання №340 від 22.09.2011 р. «Про передачу житлового будинку за адресою: вул.Леніна, 131-в на баланс ОСББ «Фортуна».

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

9.Про ставку орендної плати за земельні ділянки для розміщення та обслуговування об’єктів з передачею електричної енергії.

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань.

10.Про затвердження рішень і розпоряджень міського голови, прийнятих у міжсесійний період.

Доповідає: Керекелиця В.М. – секретар міської ради.

11.Про депутатський запит Бажана С.М.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

 

Про регулювання земельних відносин у межах м. Хорол

 

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

12.Про поновлення договорів/прав  на земельні ділянки.

13.Про припинення права користування на умовах оренди  земельними ділянками.

14.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Клепачу М.О.

15.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам на території м. Хорол.

16.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу  у власність громадянам.

17.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Резниченко Н.М. та гр. Царинській В.С.

18.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Матвієнко Г.В.

19.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Всіх святих, в землях Русі просіявших релігійної громади Української православної церкви м. Хорол Полтавської області.

20.Про передачу у власність земельної ділянки гр. Кривчуну В.М.

21.Про передачу у власність земельної ділянки гр. Ванжі О.А.

22.Про передачу у власність земельної ділянки гр. Омельченко С.О.

23.Про передачу у власність земельної ділянки гр. Главатських О.А.

24.Про поновлення дії рішення 27-ї сесії Хорольської міської ради 7-го скликання від 31.03.2017 р. № 645.

25.Про поновлення дії рішення 28-ї сесії Хорольської міської ради 7-го скликання від 28.04.2017 р. № 682.

26.Про продаж земельної  ділянки несільськогосподарського призначення фізичній особі-підприємцю Погоській Т.О.

27.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки гр. Сайну Ф.Ф.

28.Про розгляд заяви гр. Шаровського С.М.

29.Про затвердження акту комісії від 26.11.2018 р. «Про узгодження меж земельної ділянки Полтавському обласному центру зайнятості в м. Хорол по вул. Незалежності, 66».

30.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки гр.Ярошенку О.О.

31.Про розгляд депутатського запиту групи депутатів.

Доповідає: Вовк В.І. – директор КП «Комунсервіс».

32.Про депутатський запит Потерайло І.М.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

33.Про внесення змін до «Програми соціально-економічного розвитку м. Хорол на 2018 рік».

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

34.Про колективний депутатський запит Третяка В.В. та Потерайло І.М.

Доповідає: Третяк В.В. – депутат Хорольської міської ради сьомого скликання.

35.Різне.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]