Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

рішення міської земельних встановлення україни податків місцевих зборів сесії доповідає відносин відділу начальник гайдай містобудування архітектури засіданні хорольської затвердження мі
77 сесія: основні акценти питань порядку денного
2020-04-24

У п’ятницю, 24 квітня 2020 року, відбулося пленарне засідання 77-ої сесії міської ради за головуванням в.о. міського голови Керекелиці В.М. Робота сесії проходила на внутрішньому подвір’ї міськради із дотриманням протиепідемічних заходів для уникнення й запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. У засіданні взяли участь 14 депутатів міської ради із 26-ти осіб персонального складу ради. За наявності кворуму сесію визначено повноважною та розглянуто низку важливих для громади питань порядку денного.

Після розгляду 10-ти питань фінансово-господарського, соціально-економічного характеру та на врегулювання земельних відносин, включаючи різне, прийнято відповідні рішення. По першому питанню стосовно виконання Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Хорола за І квартал 2020 року звітував директор КП «Комунсервіс» Булатов С.В. У результаті фінансово-господарської діяльності за І квартал звітного року підприємство отримало збиток у розмірі 210,1 тис. грн. При цьому отримано дохід у сумі 2155,4 тис. грн. від різних видів діяльності: водопостачання, водовідведення, вивезення та захоронення твердих побутових відходів, пасажирські перевезення тощо. Загальний показник витрат, без урахування ПДВ, склав 2365,5 тис. грн. Тож різниця між розмірами витрат і доходу за І квартал 2020 року в результаті склала збиток.

Ключове питання порядку денного – про оприлюднення проєкту рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на 2021 рік». Відповідно до пункту 24 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  повноваження щодо встановлення розмірів ставок місцевих податків і зборів відповідно до Податкового кодексу України відноситься до виключної компетенції органів місцевого  самоврядування. Прийнятий проєкт рішення є першочерговим етапом для подальшого затвердження на черговому засіданні сесії ставок та пільг місцевих податків і зборів на наступний рік, зокрема: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельний податок, транспортний податок, єдиний податок та туристичний збір. Цим проєктом рішення визначається механізм справляння податків, якими поповнюється міський бюджет. Оприлюднений проєкт рішення дає можливість кожному охочому громадянину взяти участь в обговоренні, надаючи письмові пропозиції та зауваження на адресу міської ради. Письмові звернення щодо проєкту регуляторного акту приймаються від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань впродовж 30 календарних днів (до 21 травня 2020 року) із дня його оприлюднення на офіційному сайті міської ради.

Справляння місцевих податків та зборів до місцевих бюджетів (податкові платежі) здійснюється відповідно до вимог Бюджетного та Податкового кодексів України. Відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11.09.2003 року №1160-IV, рішення про встановлення місцевих податків і зборів мають ознаки регуляторних актів. У зв’язку з цим виникла необхідність у проведенні процедури оприлюднення проєкту рішення про встановлення місцевих податків і зборів на території Хорольської міської ради на наступний рік на офіційному вебпорталі Державної регуляторної служби України та на офіційному сайті міської ради у розділі «Регуляторна діяльність».

Хорольська міська рада, як орган місцевого самоврядування, на виконання Бюджетного та Податкового кодексів України, зобов’язана до 15 липня кожного року прийняти та оприлюднити рішення про встановлення місцевих податків та зборів на наступний рік. Встановлення податкових ставок і пільг здійснюється з визначенням обов’язкових елементів, передбачених положеннями Податкового кодексу України для відповідного місцевого податку чи збору. Проєкт рішення було розроблено з дотриманням вимог чинного законодавства та з урахуванням відповідності принципам державної регуляторної політики.  Після завершення громадського обговорення, із урахуванням зауважень і пропозицій, на чергове засідання сесії буде винесено на розгляд і затвердження депутатами проєкт рішення «Про встановлення ставок та пільг місцевих податків і зборів на 2021 рік", яке набере чинності з 1 січня 2021 року.

Окремим блоком розглянуто шість питань на врегулювання земельних відносин на території міста Хорола. Більшість із них стосується затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок у натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам та припинення права користування земельними ділянками.

Присутній на засіданні голова Хорольської РДА Гловацький Р.М. у різному проінформував присутніх на пленарному засіданні сесії про стан матеріально-фінансового забезпечення районних медичних закладів в умовах підвищеного епідемічного ризику через поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Голова РДА запевнив, що медперсонал (від лікарів до молодшого персоналу) Хорольської ЦРЛ та центру ПМСД забезпечений засобами індивідуального захисту: масками, рукавичками, костюмами тощо. Значну допомогу забезпечено з благодійного фонду, який було засновано працівниками освітніх закладів Хорольського району (загальноосвітніх середніх шкіл та дошкільних навчальних закладів). Педагогічні колективи перерахували у фонд одноденний заробіток, акумулювавши загальну суму в розмірі 250,0 тис. грн. для підтримки медиків. Також він підтвердив інформацію щодо наявності у Хорольському районі одного хворого на COVID-19 та двох пацієнтів з підозрою, один з яких знаходиться в інфекційному відділенні ЦРЛ, а інший перебуває на амбулаторному лікуванні. Роман Миколайович повідомив про неприємну ситуацію через пожежу, що трапилася вчора ввечері поблизу сіл Трубайці та Бовбасівка. Сьогодні близько 11:00 год. відбувся повторний підпал сухої трави і дерев: вогонь швидко поширився зі сторони села Єньки і охопив широкий ареал, завдавши величезної екологічної шкоди. Підозрюваного у підпалі затримано правоохоронними органами, наразі проводиться слідство для притягнення його до відповідальності у разі доведення вини.

Останнім часом зачастилися випадки навмисного пошкодження лісів та інших природніх ландшафтів паліями. Не лякає їх і відповідальність за скоєні злочини: Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження навколишнього середовища (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря і знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу)» передбачено суттєве підвищення штрафів (до 20 разів!) за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків.

У різному головуюча на засіданні в.о. міського голови Керекелиця В.М. повідомила присутніх про рішення міської комісії з ТЕБ і НС, яке передувало сесійному засіданню. Членами комісії прийнято колегіальне рішення про заборону відвідування міських кладовищ у період із 25 по 28 квітня 2020 року, за винятком поховань померлих. Ритуальні обряди повинні проходити з дотриманням протиепідемічних правил. Додатково на всіх кладовищах міста Хорола будуть розміщені оголошення про закриття кладовищ на виконання рішень міської та районної комісій з ТЕБ і НС, а також постанови Головного державного санітарного лікаря України Ляшка В.К. від 21.04.2020 р. №11.

Про хід квітневого засідання сесії більш детально можна ознайомитися у повному відеозаписі, який буде розміщено на офіційному сайті міської ради в розділі «Відеоновини» та на каналі YouTube. Протокол поіменного голосування депутатів, прийняті рішення 77 сесії з їх переліком (№1671-1679) будуть оприлюднені у відповідних вкладках розділу «Міська влада» у встановлені чинним законодавством терміни, але не більше 5-ти робочих днів з дня їх прийняття.

Головуюча на сесійному засіданні Керекелиця В.М. висловила вдячність депутатам за плідну співпрацю у напрямку зміцнення місцевого самоврядування, стабільності та процвітання територіальної громади.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

Порядок денний

пленарного засідання 77-ої сесії 

Хорольської міської ради сьомого скликання,

24.04.2020 р.

1.Про хід виконання «Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Хорол на 2020 рік».

Доповідає: Булатов С.В. – директор КП «Комунсервіс».

Співдоповідач: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

2.Про внесення змін до міського бюджету на 2020 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

3.Про оприлюднення проєкту рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на 2021 рік».

Доповідає: Захарова Т.В. – начальник відділу соціально-економічного та стратегічного розвитку міста.

Про регулювання земельних відносин у межах м. Хорол

4.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу у власність громадянам.

Доповідає: Гайдай В.В. – начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

5.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Волошину А.С.

Доповідає: Гайдай В.В. – начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

6.Про внесення змін до рішення 72-ї сесії Хорольської міської ради 7-го скликання від 29 листопада 2019 року №1557.

Доповідає: Гайдай В.В. – начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

7.Про припинення право користування земельною ділянкою гр. Гриценку О.І.

Доповідає: Гайдай В.В. – начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

8.Про надання згоди на поділ земельної ділянки гр. Гриценку О.О.

Доповідає: Гайдай В.В. – начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

9.Про припинення права користування земельною ділянкою гр. Бібік А.І.

Доповідає: Гайдай В.В. – начальник відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

10.Різне.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]