Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

війни жертв вшанування життя червня подвиг світової мирних пам’яті військовополонених скорботи другої україні жителів загиблих історію увійшла українську участь трагі
22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
2020-06-22

Сьогодні на загальнодержавному рівні відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Цю меморіальну дату – 22 червня, встановлено Указом Президента України від 17 листопада 2000 року з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих у 1941-1945 роках Другої світової війни.

У цей загальнонаціональний жалобний день ми згадуємо подвиг і жертовність героїв-фронтовиків, військовополонених, партизан і мирних жителів, які відважно боронили Вітчизну від нацистських окупантів і на полі бою, і в тилу.

Із цієї нагоди міський голова Сергій Волошин привітав мешканців міста та району, закликаючи пам’ятати безцінний подвиг наших пращурів. "Прошу кожного пом’янути всіх жертв нацизму, які заради нашого визволення віддали найцінніше – своє життя" – звернувся до громади очільник міської влади. Разом зі своїми колегами – заступниками з питань діяльності виконавчих органів ради Яною Карманською, Валентином Місніченко та секретарем ради Валентиною Керекелицею, на знак пошани й невмирущої пам’яті жертв війни поклали живі квіти до підніжжя пам’ятних знаків, меморіалу та Братських могил. У них покояться тіла десятків тисяч загиблих солдат, військовополонених і мирних жителів, що загинули в роки окупації.

22 червня 1941 року – це та фатальна чорна дата, яка увійшла в українську історію, як одна з найбільш трагічних. За участь у наймасштабнішій і найкривавішій в історії людства війні наші співвітчизники, діди-прадіди, заплатили немислимо високу ціну, яка налічує мільйони загиблих і ще більше скалічених людських доль.

У час, коли вся Україна потерпає від збройної гібридної агресії з боку сусідньої Росії, яка була союзником у роки Другої світової війни, ми особливо гостро й глибоко усвідомлюємо ціну миру.

Усім бажаємо мирного неба над головою, відчуття захищеності, безпеки й свободи та гідного життя без воєн, які нещадно руйнують звичний спосіб життя і всі плани на щасливе майбутнє.

Поки жива наша пам'ять – поки ми залишаємось людьми... Миру всім нам!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]