Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

аварії ветеранів голова громада імена хорольщини громади ліквідаторів ліквідаторам життя світу катастрофи чорнобиля подвиг представники покоління громадської організації олександр міської
З гірким полином біль, що не вщухає: 38 роковини з дня аварії на ЧАЕС
2024-04-26

26 квітня 2024 року Хорольська громада відзначила 38-мі роковини Чорнобильської трагедії – найбільшої радіаційної аварії в історії людства. У цей день ми говоримо не тільки про саму аварію на ЧАЕС, а й про те, що це може статися знову. У цей день ми вшановуємо пам’ять усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї страшної техногенної катастрофи планетарного масштабу, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.

Хорольська міська територіальна громада разом із співвітчизниками всієї України та світовою спільнотою провела низку меморіальних заходів у місті Хоролі та в усіх старостинських округах, вшанувавши постраждалих від аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання та поклавши квіти до пам’ятних знаків ліквідаторам. У меморіальному заході в центрі міста взяли участь представники міської влади, голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко (вдова ліквідатора ЧАЕС), голова громадської організації «Організація ветеранів Чорнобиля у Хорольській міській територіальній громаді Лубенського району Полтавської області» Олександр Гуляєв, ліквідатори аварії, члени їх родин, працівники виконавчого комітету та структурних підрозділів міської ради, представники навчальних закладів та небайдужі мешканці громади.

Міський голова Сергій Волошин подякував ліквідаторам Хорольщини і України за їх подвиг та побажав їм міцного здоров’я, благополуччя, чистого та мирного неба над головою. Очільник громади пообіцяв всебічно підтримувати організацію ветеранів Чорнобиля Хорольської громади та членів їх родин. Голова громадської організації ветеранів ЧАЕС Олександр Гуляєв зачитав список ліквідаторів Хорольщини, які пішли у вічність. З березня минулого року по березень цього року наша громада втратила 26 рятівників людства. Серед живих їх залишається все менше і на сьогодні спільнота ветеранів Чорнобила об’єднує близько 450 мужніх борців з невидимою стихією, які ризикували власним життям і здоров’ям заради існування всього живого на планеті.

Хорольці вшанували пам'ять земляків-ліквідаторів і всіх рятівників, чиї імена навічно вписані золотими літерами в літопис трагічних подій 38-річної давнини. На знак пошани безцінного благородного подвигу ліквідаторів з Хорольщини, на мармуровій стелі в центрі Хорола викарбувані їх імена. Це пам’ять, про яку не можна забувати, яку маємо пронести віками від покоління до покоління. Це імена 1033-х борців з некерованою радіаційною стихією, яким людство завдячує за подарований шанс на життя.

Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Адже ціною власного життя та здоров'я без вагань та роздумів, ви ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Усвідомлюючи всю складність ситуації, ви, нехтуючи власною безпекою, ступили назустріч неприборканому смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті!

Пам’ятаємо Героїв, які жертвували своїм життям і здоров’ям під час ліквідації аварії на ЧАЕС! У 2024 році Україна продовжує боронити свою землю від російського агресора і знову стояти на охороні всього світу від катастрофи. Завдання і виклик сьогодення для усього світу – не допустити нового Чорнобиля! Дякуємо тим, хто дбає про безпеку на АЕС зараз! Пам’ятаймо подвиг рятівників-ліквідаторів завжди і навічно!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]