Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Висока нагорода за особливі бойові заслуги знайшла свого Героя Станіслава Миколайовича Барила посмертно…
2023-09-15

Почесною державною нагородою – орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено посмертно капітана, командира 1-ої стрілецької роти 116-ої окремої бригади територіальної оборони у складі Регіонального управління «Північ» Сил ТрО – Барила Станіслава Миколайовича. Орден військової мужності та звитяги на честь гетьмана Богдана Хмельницького, який очолював національно-визвольну боротьбу українського народу у XVII сторіччі, присвоєно нашому земляку-військовослужбовцю з с.Грушине Новоаврамівського старостату.

Безсмертний подвиг Героя відзначено Указом Президента України від 12.09.2023 №577/2023 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності України та самовіддане виконання військового обов’язку. Орден Богдана Хмельницького засновано в 1995 році та встановлено для нагородження громадян України за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України.

Станіслав Миколайович – авторитетна, шанована людина-легенда Хорольського краю. Народився 18 вересня 1966 року в селі Барилове, нині Новоаврамівського старостату. Після успішного закінчення восьмирічки та здобуття відмінного атестату про повну середню освіту став студентом вишу в Києві. Далеко не всім на той час вдавалося вирватися з маленького села до столиці, але великою працелюбністю, наполегливістю й світлим розумом він торував свій життєвий шлях. З успішним результатами навчання отримав диплом про вищу освіту за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» у Київській державній аграрній академії. Паралельно закінчив при ВУЗі військову кафедру. У 1989 році Станіслав Миколайович розпочав свою трудову діяльність за фахом на посаді інженера-енергетика у місцевому сільськогосподарському підприємстві с.Ковалі.

Багато років свого життя присвятив служінню народу в місцевому самоврядуванні. Після місцевих виборів у 2002 році Станіслав Миколайович працював на посаді сільського голови колишньої Грушинської сільської ради. Завдяки довірі й неабиякому авторитету серед односельців очолював сільську раду впродовж трьох каденцій. З 2016 року виконував обов’язки старости села Грушине в Новоаврамівській сільській ОТГ.

На другий день після повномасштабного вторгнення сусідньої країни-агресорки був призваний Лубенським РТЦК та СП до лав територіальної оборони. На початку січня 2023 року його роту відправлено на укріплення українським військовим формуванням, які в умовах жорстоких бойових дій давали відсіч російським окупантам в населеному пункті Соледар Бахмутського району Донецької області. Саме тут, 18 січня під час несення військової служби на спостережному посту ротного опорного пункту, сталася непоправна трагедія. Наш захисник отримав осколкове мінно-вибухове поранення. Лікарі-реаніматологи Дніпропетровської обласної лікарні імені Іллі Мечникова боролися за його життя, але дива не сталося – серце мужнього Воїна світла зупинилося навічно… Хорольська Громада попрощалася з легендарною особистістю 22 січня 2023 року, у 105-ту річницю з Дня створення на колишніх землях російської імперії УНР та 104-ту річницю з моменту проголошення першої Незалежності та Акту Злуки УНР і ЗУНР у велику неподільну Україну. 

Тіло Героя покоїться на цвинтарі у селі Грушине поблизу з бойовим побратимом – Миколою Анатолійовичем Левченком.

Пишаємося безсмертним подвигом нашого Героя, про який нагадуватиме орден Богдана Хмельницького, як символ нерозривного зв’язку поколінь великого українського народу. Цей орден Станіслав Миколайович здобув ціною власного життя, як нащадок славетного козацького роду!

Щиро співчуваємо мамі Ганні Василівні, дружині Оксані Сергіївні, доньці Ярославі та сину Едуарду, рідним і близьким полеглого новітнього Героя та з величезною людською вдячністю доземно вклоняємося за його ратний подвиг. 

Спочивай з миром, наш славний Воїне! Хай слава героїчного подвигу живе у нинішньому і майбутніх поколіннях Хорольського земляцтва і всього українського народу.

Слава Україні і її Герою!

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]