Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

захисту рослин упаковці засоби пестицидів фальсифікату речовини діючої продажу купуйте фальсифіковані використання повинна вимогам встановленим агрохімікатів безпеки продаж пестициди господарстві
Увага! Фальсифіковані пестициди!
2023-04-06

Початок польових робіт у сільському господарстві завжди супроводжується сезонним збільшенням на ринку попиту та пропозиції засобі із захисту рослин. Усі пестициди, що реалізовуються в Україні, проходять обов'язкову державну реєстрацію, в ході якої їх перевіряють на відповідність загальноприйнятим санітарно-гігієнічним нормам і встановленим рівнем екологічної безпеки, та які включені до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Згідно чинного законодавства фальсифіковані пестициди - продукція, яка не відповідає встановленим вимогам, що висуваються до пестицидів, у тому числі вимогам щодо маркування та пакування, розміщення інформації про товар на його упаковці тощо, та/або продукція, на упаковці якої зареєстрований знак для товарів та послуг використано з порушенням прав власника..

Виробництво фальсифікату вийшло на досить професійний рівень. Тому дуже важливо відрізнити оригінальний препарат від підробки.

Наслідки застосування фальсифікату:

- пригнічення або повна загибель культури;

- забруднення навколишнього середовища, поверхневих та грунтових вод;

- погіршення родючості грунтів;

- шкода здоров’ю людини- під час внесення препарату;

- накопичення залишків небезпечних речовин у харчових продуктах, що загрожує здоров'ю споживачів;

- вроджені каліцтва;

- суттєві матеріальні збитки.

Основні види фальсифікованих засобів захисту рослин:

- продаж генериків під назвою оригінальних препаратів;

- продаж нелегально фасованих у дрібну тару пестицидів, які заборонено використовувати в присадибному господарстві;

- зниження вмісту діючої речовини або відсутність діючої речовини в імітації препаративної форми;

- заміна діючої речовини невідомими хімічними сполуками.

 

Як захиститись від фальсифікату:

- купуйте засоби захисту рослин лише в офіційних дистриб'юторів;

- не купуйте на стихійних ринках, вуличних розкладках;

- кожна товарна одиниця повинна супроводжуватися рекомендацією щодо її застосування (із зазначенням культур та об'єктів, для оброблення яких призначено пестицид, способу, норми і кратності використання, термінів очікування, заборони та обмеження на застосування);

- етикетка повинна містити текст українською мовою;

- оригінальні засоби захисту рослин не продаються у скляній упаковці і тарі, що призначена для ліків;

- у приміщенні для продажу пестицидів і агрохімікатів не повинні реалізовуватися харчові продукти, іграшки, товари дитячого користування, засоби особистої гігієни, одяг, взуття, миючі засоби, парфуми, а також забороняється торгівля пестицидами і агрохімікатами в рядах продажу продуктів харчування.

Якщо у вас виникли підозри з приводу якості продукції, яку ви маєте намір придбати, поцікавтеся у продавця наявністю сертифіката. Неодмінно слід зберігати касовий або товарний чек, адже чек - документ, за яким можна довести свою правоту, тільки тоді у вас буде підстава для висунення претензій.

Пам'ятайте, будь-який препарат буде ефективним і безпечним для Вашого здоров'я лише за умови придбання його в оригінальній тарі і упаковці фірми-виробника.

 

Провідний спеціаліст відділу захисту рослин,

фітосанітарної діагностики та прогнозування

Управління фітосанітарної безпеки

Головного управління Держпродспоживслужби

в Полтавській області                                                                                                 Віта Фепа

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]