Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

паспорт можна оформити паспортний закордонний сервіс» потрібно області робити служби міграційної кордоном дитині такому україни цього питання актуальні чимало залежності
Управління ДМС у Полтавській області інформує!
2023-06-14

Як оформити дитині закордонний паспорт, якщо свідоцтво про народження іноземне: коротка інструкція

Після початку повномасштабної війни в Україні мільйони наших громадян були змушені покинути рідні домівки та виїхати за кордон. Серед них було чимало вагітних жінок, які народили діток уже в інших країнах. Тож наразі у них виникає чимало запитань щодо документів для малят.

Тому сьогодні пропонуємо Вам відповіді на актуальні питання, які стосуються саме документування дітей, народжених за кордоном.

  • Чи можна без повернення в Україну оформити закордонний паспорт дитині, яка народилась за кордоном? - Так. Для цього важливо знати наступне:
  • Де можна отримати послугу? - За кордоном оформити закордонний паспорт можна в центрах «Паспортний сервіс» та в закордонних дипломатичних установах.
  • Що робити, якщо паспорт матері протерміновано або не вклеєна фотокартка? - В такому разі можна одночасного оформити ID-картку мамі та закордонний паспорт дитині. Для цього за кордоном потрібно звертатися саме до центрів «Паспортний сервіс».
  • Що робити, якщо батько іноземець?- В такому разі потрібно звернутися до закордонної дипломатичної установи для отримання Довідки про реєстрацію особи громадянином України. Термін оформлення – 3 місяці. Потім з цією довідкою оформити паспорт можна і в ЗДУ, і в центрах «Паспортний сервіс»
  • Що робити з іноземним свідоцтвом про народження? - Потрібно зробити офіційний переклад та завірити його нотаріально. Також для легалізації свідоцтво може потребувати проставлення апостиля, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України, згідно з Законом України «Про міжнародне приватне право».
  • Дитину обов’язково брати із собою? - Не обов’язково, але в такому разі потрібно мати із собою фото дитини 10х15см для внесення відцифрованого образу обличчя. Таке фото має відповідати ряду вимог.
  • Яка вартість оформлення? - Вартість дитячого закордонного така сама, як і дорослого. В підрозділах Міграційної служби це 856 грн або 1496 грн (в залежності від терміновості). Центри «Паспортний сервіс» додатково стягують збір за сервісні послуги підприємства, який різниться в залежності від країни. Вся необхідна інформація є на сайті "Паспортного сервісу"

Виникли питання – в Управлінні міграційної служби Полтавщини працює телефон «гарячої лінії» (0532)60-89-69 та офіційна сторінка Міграційної служби Полтавської області у соціальній мережі Фейсбук https://www.facebook.com/udmspl/, за якими можна отримати актуальні консультації.

 

УДМС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]