Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

У небесне воїнство Хорольщина провела Героя Віктора Бровка…
2023-07-09

Небо гнівиться на російських окупантів грозами і ридає проливними дощами за загиблими Захисниками України. Сьогодні ридала вся Хорольська громада від болю непоправної втрати. 9 липня 2023 року провели до місця вічного спочинку ще одного вірного сина України – Бровка Віктора Миколайовича. Попрощалися із Героєм на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку в місті Хорол. У середмісті зібралася велелюдна громада, аби віддати шану полеглому за кожного з нас Воїну світла. 

Розділили біль гіркої втрати з рідними загиблого та висловили щирі співчуття секретар міської ради Юлія Бойко та старший офіцер першого відділу Лубенського РТЦК та СП, капітан Сергій Мащенко. «Живим коридором» зустріли з поля бою і провели останньою дорогою молодого Героя, до ніг якого востаннє рясно падали живі квіти. Але яскраві барви квітучих дарів природи втрачають красу на тлі обірваного молодого життя. Чин похорону завершився на цвинтарі в його рідному селі Хвощівці. Заупокійну літію провів митрофорний протоієрей, отець Іван Бровко.

Бій з ворожою путінською армадою під населеним пунктом Водяне Донецької області забрав життя нашого земляка-військовослужбовця із села Хвощівка Вишневого старостинського округу, який захищав рідну землю і до останнього був вірним військовій присязі. Трагедія сталася 4 липня 2023 року під час шквального артилерійського обстрілу зі сторони російських окупантів. Віктор довго не виходив на зв’язок і рідні занепокоїлися в передчутті непоправного лиха. Біда таки постукала у двері батьків 7 липня і шокуюча звістка з фронту обірвала останню надію на те, що він живий.

Смертю хоробрих поліг на полі бою за Україну солдат, майстер ремонтної майстерні засобів зв’язку радіовзводу роти зв’язку тилового пункту управління польового вузла зв’язку 53-ої окремої механізованої бригада імені князя Володимира Мономаха (в/ч А0536) – військової частини механізованих військ ЗСУ.

Ворожі снаряди обірвали молоде життя і забрали у батьків найміцнішу опору. Дорогому сину, брату, покладистому, працьовитому, привітному, доброзичливому, скромному і ввічливому Віктору тепер навічно 45…

Його життя спалахнуло і згасло, немов свічка. Народився Віктор 8 жовтня 1977 року в селі Хвощівка, у родині трударів. У 1992 році закінчив 9 класів Петракіївського навчально-виховного комплексу «школа-ліцей». У 1997 році здобув середню спеціальну освіту в Хорольському агропромисловому коледжі, освоївши професію техніка-механіка. Довгий час працював по спеціальності механіком на тракторній бригаді в ТОВ підприємство «Відродження», деякий час – охоронником. Згодом разом з батьком вирішили започаткувати власну сімейну справу. Як приватні підприємці займались збором молочної продукції у населення.

Віктор мав спокійний, врівноважений характер і золоті руки. Йому можна було доручити будь-яку справу, бо з високою мірою відповідальності та вкрай рідкісною вдачею совісної, добропорядної людини, виконував все старанно і сумлінно. Власну сім’ю створити не судилося. Строкову службу в армії не проходив по стану здоров’я, втім 8 березня 2023 року був призваний по мобілізації на військову службу як обмежено здатний у воєнний час. 10 травня 2023 року потрапив на передові лінії фронту рядовим солдатом у складі 53-ої ОМБр імені Великого князя Київського, правителя Русі у XII столітті Володимира Мономаха.

Низько схиляємо голови в скорботі та приносимо щирі співчуття рідним загиблого Героя: мамі – Оксані Павлівні, батьку – Миколі Мефодійовичу, брату – Юрію Миколайовичу, невістці – Світлані Валентинівні, племіннику – Євгенію Юрійовичу, друзям, знайомим, односельцям та бойовим побратимам.

З кожним прощанням Героїв, вірних синів і доньок України, стає все важче збагнути глибину втрат, що принесла війна на Хорольщину і в державу. Біль непоправної втрати неможливо осягнути. Ціна нашої державності, свободи, мирних світанків і простого права на існування стала надто високою. Ми в неокупному боргу перед Віктором Миколайовичем і всіма Захисниками, які поклали на вівтар жертовності кривавої російсько-української війни власні життя.

Доземний уклін тобі, Воїне світла і добра! Вічна пам’ять і глибока шана тобі, наш славний Герою! Спочивай з миром там, де праведні борці із злом знайшли свій вічний спокій.

 

Велику правду для усіх єдину

Наш гордий клич народові несе:

Вітчизні ти будь вірний до загину!

Нам Україна вища понад все!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

 

 

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]