Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

У фокусі основних питань другого засідання виконкому
2024-02-20

У вівторок, 20 лютого 2024 року, у залі засідань відбулося друге в поточному році засідання виконкому Хорольської міської ради за головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Валентина Місніченка. Усього розглянуто 64 питань, включаючи різне, та прийнято відповідні рішення.

Першим і головним питанням на засіданні був звіт про виконання бюджету Хорольської міської територіальної громади за 2023 рік. Начальник фінансового управління Людмила Бровко підбила підсумки виконання бюджету, який в умовах воєнного стану вдалося перевиконати на 104,6% до запланованих показників. Важливим напрямком роботи Хорольської міської ради, її структурних підрозділів та виконавчих органів було і залишається питання наповнення бюджету Хорольської міської територіальної громади, адже тільки при виконанні та перевиконанні дохідної частини можна вирішувати питання фінансування всіх галузей громади та забезпечувати життєдіяльність громади.

На 2023 рік місцевий бюджет був затверджений в сумі 277 млн. 359 тис. гривень. Загалом до бюджету Хорольської міської територіальної громади за 2023 рік надійшло доходів в сумі – 365 млн. 747,0 тис. грн., у тому числі: власні надходження громади – 265 млн. 956,2 тис. грн та офіційні трансферти – 99 млн. 781,8 тис. гривень. До загального фонду бюджету Хорольської міської територіальної громади (без врахування офіційних трансфертів) за 2023 рік надійшло 250 млн. 803,7 тис. грн, в тому числі основними доходами громади є: ПДФО, акцизний податок, рентна плата, податок на прибуток, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельний податок, орендна плата, туристичний збір, єдиний податок, адміністративні збори та платежі, інші надходження.

Директори комунальних підприємств «Комунсервіс», «Господар» і «Добробут» звітували про стан роботи та фінансово-господарську діяльність у 2023 році. Обговорили наявні проблеми матеріально-технічного та фінансового забезпечення комунальних служб, які перешкоджають виконувати роботи з благоустрою в необхідних обсягах. Керівники заслухали зауваження та пропозиції членів виконкому щодо додаткового залучення коштів згідно статутної діяльності.

Основним резервом надходжень до бюджету громади залишаються земельний податок та орендна плата. Станом на 01.01.2024 року за рахунок надходжень від сплати цих податків дохідну частину бюджету поповнено на 30 млн. 487 тис. грн, що становить 12% до загального обсягу надходжень. Виконком працює над збільшенням надходжень цих податків, приводячи у відповідність старі договори оренди та укладаючи нові. Також для збільшення надходжень земельного податку та орендної плати ухвалено рішення про необхідність проведення нормативної грошової оцінки земель адміністративно-територіальних одиниць Хорольської міської ради. Головний спеціаліст відділу з питань земельних відносин та екології виконавчого комітету міської ради Віталій Микитенко у ході доповіді детально пояснив про методику визначення нормативної грошової оцінки земель з урахуванням відомостей державних кадастрів та документації із землеустрою.

Начальник відділу інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та організаційної роботи виконавчого комітету Ірина Григораш звітувала про роботу відділу щодо висвітлення діяльності Хорольської міської ради та її виконавчих органів на офіційному веб-сайті, у соціальних мережах, друкованих ЗМІ та інших медійних каналах за 2023 рік. Головний спеціаліст відділу з питань земельних відносин та екології виконавчого комітету Аліна Краснюк доповіла про надання дозволу на видалення зелених насаджень, зокрема аварійних фаутних дерев, на території Хорольської міської ради.

Прийнято рішення про повідомну реєстрацію колективних договорів державних установ, організацій та с/г підприємств. Розглянуто два питання про встановлення тарифів на теплову енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії на котельні бюджетних установ та організацій, що фінансуються з держбюджету. Нові тарифи ухвалено для надавачів послуг з теплопостачання для ТОВ «ЕНЕРГОСЕРВІС-БУД», який опалює приміщення Хорольського НВК та гімназії, а також для та ТОВ «ТЕГ», який опалює приміщення ВСП «Хорольський агропромисловий фаховий коледж Полтавської ПДАУ». По цих питаннях доповів начальник відділу правового забезпечення та утримання персоналу Віталій Бибик.

Заступник міського голови Валентин Місніченко доповів по питаннях надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям, громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах та дітям зі складу сімей зниклих безвісти військовослужбовців ЗСУ. Розглянуто блок питань у сфері житлово-комунального господарства (доповідач – начальник відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою виконавчого комітету Яна Карманська) та у сфері захисту прав дітей (доповідач – начальник Служби у справах дітей виконавчого комітету Наталія Гавриленко).

Заступник міського голови Валентин Місніченко та керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Галина Козлова подякували членам виконкому за плідну та конструктивну працю.


  Автор і фото: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]