Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської хорольської сесії програми півріччя заходи питання громади виконання рішення засідання депутати полеглих охорони депутата поліції скликання після хорольській
У фокусі основних питань 57 сесії
2024-08-07

У плановому порядку, 7 серпня, проведено пленарне засідання 57 сесії Хорольської міської ради за головування міського голови Сергія Волошина та за участі 20 депутатів. На порядок денний чергової сесії внесено 78 питань, включаючи різне. Перед початком роботи сесії вшанували хвилиною мовчання полеглих новітніх Героїв України та земляків-військовослужбовців.

Першим питанням розглянуто доповідь секретаря засідання Хорольської міської територіальної виборчої комісії Наталії Демченко щодо визнання повноважень депутата Хорольської міської ради 8 скликання Василя Олексенка. У зв’язку з рішенням ХХVI З’їзду ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЗА МАЙБУТНЄ» відкликано депутата Тетяну Повар, а згідно постанови Хорольської міської ТВК «Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку» депутатський мандат надано Марині Юровській. Після її відмови правовий статус депутата Хорольської міської ради 8 скликання отримав Василь Олексенко.

Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку в Хорольській міській територіальній громаді за І півріччя відзвітував начальник сектору реагування патрульної поліції, майор поліції Євгеній Нечта. Доповідач відповів на питання депутатів стосовно кримінальних проваджень, зареєстрованих упродовж пів року, у розрізі показників по видах злочинів.

Депутати заслухали інформацію про хід виконання цільових програм розвитку закладів первинної та вторинної (спеціалізованої) медицини у Хорольській громаді за І півріччя поточного року. Про хід виконання Програми відзначення пам’ятних дат, ювілеїв та інших заходів Хорольської міської територіальної громади за І півріччя 2024 року відзвітувала керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Галина Козлова.

Після жвавих дискусій депутати одностайно ухвалили рішення про внесення змін до Програми соціального і економічного розвитку громади на 2022-2024 роки, включивши заходи по виготовленню головного містобудівного документу – Генерального плану м.Хорол Лубенського району Полтавської області з розділами «Стратегічна екологічна оцінка», «План зонування території та ІТЗ ЦО», «План червоних ліній магістральних вулиць». Також у межах цієї Програми вирішено встановити огорожу на центральному міському цвинтарі та в с.Козубівка. Ухвалено заходи по виконанню комплексу робіт для забезпечення водопостачання з 4-го Хорольського родовища, а саме: розробка технологічної схеми родовища, зон санітарної охорони та Плану відбору та втрат питних підземних вод на 2025 рік. З метою реалізації проєкту-переможця обласного конкурсу екологічних громадських ініціатив «Комфортна доріжка до Країни знань» на умовах співфінансування 63/37 з бюджету громади і обласної ради вирішено включити до Програми природоохоронні заходи місцевого значення. Прийняте рішення є підставою для подальшого забезпечення виконання робіт на території Штомпелівської ЗОШ.

З метою оптимізації персоналу виконавчого комітету міської ради та скорочення 5 вакантних посад – 3 заступників та 2 радників, міським головою ініційовано розгляд питання про внесення змін до структури виконкому.

Начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Оксана Левіна доповіла про етап вирішення питання щодо виготовлення та розміщення у центральній частині міста малих архітектурних форм (мобільних конструкцій) з нанесеними зображеннями портретів полеглих Героїв-земляків. Також прийнято рішення про встановлення меморіальних дошок 7-ми полеглих Захисників у Вишняківському старостаті.

Прийнято пакет рішень на врегулювання земельних відносин, який з повним їх переліком буде розміщено на офіційному сайті міської ради у відповідному розділі вкладки «Міська влада» у терміни, визначені чинним законодавством України.

З результатами відкритого поіменного голосування можна ознайомитися у протоколі від 07.08.2024 – завантажити.

 

Відеозапис пленарного засідання 57 сесії – завантажити.

 

 

Автор і фото: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про засідання виконавчого комітету

20 серпня 2024 року о 14:00 год. відбудеться тринадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
     
Повідомлення про відкриті торги

Виконавчий комітет Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області проводить відкриті торги з особливостями з метою закупівлі послуг 

Дерева паливні з твердих порід

Код ДК 021:2015 - 03410000-7 – Деревина

     
     
Повідомлення про засідання молодіжної ради

31 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться друге чергове засідання молодіжної ради при  Хорольської міській раді за адресою: м.Хорол,вул. Небесної Сотні, 33.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]