Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Тут пахне хлібом золотих ланів...
2020-08-06

Від перших паростків жита й пшениці до запашного, духмяного хліба з рум’яною шкоринкою на столі прокладений довгий шлях нелегкої праці землеробів і хлібопекарів. Із покоління в покоління кожному із нас передавалися й прививалися важливі цінності нашої буденності та національної культури у бережному ставленні до хліба. І скільки б не минуло тисячоліть, хліб залишиться символом достатку, сили, величі та людської святині.

Хорольщина – край славних хліборобів, де з радістю земною вирощуються щедрі врожаї зернових. Це край трударів, які здавна віддають жар полум’яних сердець і тепло своїх рук, аби створити шедеври пекарського мистецтва.

Хлібопекарська справа в Хоролі бере початок ще з далекого 1947 року, коли розпочала свою діяльність Хорольська пекарня. Тоді, у тяжкі післявоєнні роки, із обладнання були одна лише піч, яку розпалювали очеретом і вугіллям, та дерев’яні жолоби для замішування тіста вручну. Нині це вже механізована пекарня, яка має у своєму арсеналі сучасне обладнання і виробничу лінію з полегшеною працею. 

Значний особистий внесок у становлення і розвиток пекарні зробив її керівник, Почесний мешканець Хорола, Заслужений працівник сільського господарства України – Іван Купріянович Бондаренко. Не менше докладає зусиль для процвітання підприємства і діюча директорка – Людмила Петрівна Керекилиця. Це сучасний ефективний управлінець з орієнтуванням на високоякісний продукт у середовищі добропорядної конкуренції. Людмила Петрівна зберегла і примножила добрі традиції хлібопекарського виробництва, впровадила у практику сучасні концепції менеджменту та маркетингу.

Найбільшим спільним досягненням усього трудового колективу Хорольської механізованої пекарні є здобуті перемоги у загальнонаціональних конкурсах з відзначенням дипломами лауреата «Вища проба», «Чумацький шлях», а також перемоги у багатьох ярмарках та фестивалях Полтавщини.

На сьогоднішній день підприємство входить до числа кращих товаровиробників Полтавщини, отримавши у 2018 році почесний титул від  Полтавської ОДА. Вироблена продукція відповідає діючим державним стандартам та міжнародній системі якості управління безпекою харчових продуктів HACCP (ХАСП).

Окрім того, Хорольська механізована пекарня співпрацює з німецькими партнерами у сфері впровадження енергоефективних технологій, про що свідчать отримані сертифікати у 2018-2020 роках. Особлива увага приділяється якості сировини і готової продукції, які постійно проходять лабораторний контроль. Виробничо-технологічна лабораторія у 2017 році пройшла комплексне оцінювання державним підприємством – регіональним науково-технологічним центром стандартизації, метрології та сертифікації. Її робота отримала високі результати на відповідність стану системи вимірювання державним стандартам, що посвідчено свідоцтвом.

Виробничий процес відбувається із строгим дотриманням санаторно-гігієнічних норм. Перебування робітників і відвідувачів на режимному об’єкті можливе лише за умови наявності спецодягу та засобів індивідуального захисту. Охорона праці та дотримання техніки безпеки на підприємстві – теж під пильним контролем.

Виробництво хлібобулочних виробів проходить у кілька етапів і для кожного процесу – свій механізм. Борошно зберігається в об’ємних резервуарах, звідти потрапляє на сита для просіювання. А вже у виробничому цеху відбувається справжня магія: тут замішується у величезних металевих чанах тісто та випікаються сформовані вироби у пічних шафах.     

Свіжа випічка по конвеєру відправляється на зберігання у цех готової продукції, а з третьої години ночі розпочинається транспортування до споживачів. Любителі хорольського хліба охоплюють широку географію:  Семенівський, Велико-Багачанський, Шишацький та Оржицький райони.

Для справжніх гурманів, у широкому асортименті продукції із 75-ти найменувань, обов’язково прийдеться щось до смаку. З теплом людських рук на пекарні випікається апетитна здоба із житнього і пшеничного борошна: хліб різних видів, булочки, пампушки, батони, паляниці, перепічки, плетінки, коржі, завиванці, кулеб’яки, сайки,  калачі, ріжки, рулети, ватрушки, пироги та шикарні короваї.

Господарська рука прикладена не лише до виробництва, а й до благоустрою внутрішньодворової та прилеглої до підприємства території. Тут по-домашньому затишно й атмосферно, а пахощі, як із бабусиної домашньої печі.

Таким є шлях від зернини із поля до запашного окрайцю... Миру всім і вдосталь хліба на столі!        

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

 

 

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]