Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

держстату &mdash трансформації опитування статистичних безробіття населення даних онлайн-опитування зайнятості участь цифрової можуть онлайн-опитувань державної інформації опитувань українців взяти
Цифровізація Держстату: беріть участь у першому статистичному онлайн-опитуванні
2023-09-11

Статистичне пілотне опитування про зайнятість та безробіття українців уперше проходить в онлайн-форматі. Це важливий крок у масштабній трансформації Держстату, яка дасть змогу отримувати інформацію в реальному часі, швидко її аналізувати й обробляти. Тож українці віком від 15 років зможуть долучитися до опитування в зручний час просто зі смартфона з будь-якої країни світу. 

«Уряд щодня ухвалює десятки рішень, які впливають на життя суспільства. Усі вони мають базуватися на якісних даних. Разом з командою напрацювали концепцію, яким має бути Держстат. Це якісні та актуальні дані, які збирають, обробляють і поширюють у режимі реального часу. Один з етапів трансформації Державної служби статистики — упровадження онлайн-опитувань. Вони значно економлять час та бюджетні кошти порівняно з традиційним збором статистичних даних», — зазначив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.  

Збір статистичних даних про населення в багатьох асоціюється з походами працівників Держстату по домівках українців та заповненням паперових бланків. Щоб отримати інформацію, потрібно було проводити інтерв’ю, оцифровувати отримані відповіді, обробляти результати і лише потім викладати їх на офіційний сайт Держстату. Такий підхід потребував коштів з бюджету, займав багато часу населення та зусиль сотень співробітників, які проводять інтерв’ювання.

Цифровізація Держстату і впровадження онлайн-опитувань значно спрощують збір статистичних даних, пришвидшують обробку та поширення інформації. А також економлять бюджетні кошти й час як працівників Держстату, так і населення. 

Усе, що потрібно, — це смартфон або компʼютер, застосунок Дія або BankID. До того ж українці, які перебувають за кордоном, також можуть долучитися до опитування, що особливо актуально в умовах повномасштабної війни.

«Зараз Держстат на етапі цифровізації. У пріоритеті — автоматизація процесу збору, обробки й поширення офіційної державної статистичної інформації. Один з важливих кроків уже зроблено — запуск онлайн-опитувань. Разом з Міністерством цифрової трансформації ми з гордістю анонсуємо перше онлайн-опитування щодо зайнятості та безробіття населення й закликаємо взяти в ньому участь. Долучайтеся до процесу створення якісних статистичних даних, необхідних для ухвалення виважених рішень у напрямі подальшого розвитку нашої країни», — зазначив Ігор Вернер, Голова Державної служби статистики.

Перше онлайн-опитування Держстату стосується зайнятості та безробіття українців. Завдяки збору інформації будуть отримані дані про рівень та причини безробіття в країні, напрями зайнятості, способи пошуку роботи тощо. Уся отримана інформація під час онлайн-опитування деперсоналізована й використовуватиметься тільки в статистичних цілях. 

Взяти участь в онлайн-опитуванні щодо зайнятості та безробіття населення можуть люди віком від 15 років, які можуть авторизуватися на порталі опитувань через ID.GOV.UA (через Дія.Підпис або BankID).

Щоб долучитися до опитування:

Перейдіть за посиланням https://survey.stat.gov.ua для доступу на Портал опитувань Держстату

Ознайомтеся з інформацією про опитування та натисніть Взяти участь в опитуваннях

Авторизуйтеся на Порталі опитувань за допомогою id.gov.ua одним зі способів:

Дія.Підпис

BankID

Апаратний ключ

Файловий ключ

Перейдіть до Опитування й заповніть анкети.

Сервіс онлайн-опитування Держстату розроблено за підтримки Міністерства цифрової трансформації та Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Міністерство цифрової трансформації України

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]