Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

англійської проєкт військових навчання україни англійська&rdquo академія армійська uarmy україні також англійську інструкторами опановувати вивчення викладачі військовим соціальний українських
Соціальний проєкт ENG for UARMY
2023-10-27

Соціальний проєкт ENG for UARMY запустив YouTube-канал “Армійська англійська” для українських військових із навчання військової англійської відповідно до мовних стандартів НАТО (STANAG 6001). Проєкт створено групою волонтерів на чолі з викладачкою Оленою Чекрижовою та підтримано Посольством США в Україні.

ENG for UARMY покликаний навчити захисників України англійської мови, а саме армійської англійської, що допоможе підвищити професійний рівень знань і відповідність міжнародним стандартам офіцерів та особового складу ЗСУ, а також швидше опановувати нові види західного озброєння та військову й тактичну підготовку завдяки безпосередній комунікації з іноземними інструкторами, передавати власний бойовий досвід і знання, брати участь у місіях за кордоном. 

Авторка проєкту Олена Чекрижова родом із Бахмута, закінчила Горлівський Інститут Іноземних мов і викладає англійську з 2009 року. З 2012 року навчає викладачів і керує власним онлайн-центром англійської мови. Має міжнародні сертифікати та акредитації. Крім того, над курсом працюють професійні викладачі та носії англійської мови з військовим досвідом. Унікальність проєкту полягає в наявності чималого досвіду навчання спеціалізованої військової англійської безпосередньо в місцях перебування ЗСУ. Так, Олена більше як рік на волонтерській основі викладала англійську військовослужбовцям: проживала на військових базах бойових підрозділів ЗСУ, співпрацювала зі штабами ТРО Києва, консультувала й організовувала освітні заходи онлайн. 

Курс “Армійська англійська” розроблено з урахуванням потреб і пріоритетів військових, та перевірених особисто на практиці найефективніших методів, прийомів, засобів та форм їхнього навчання. 

Важливість вивчення англійської мови зумовлена неминучою інтеграцією ЗСУ до НАТО. Тож цей проєкт надає суттєву підтримку військовим, які прагнуть розвиватися і бути сучасними: опановувати інструкції до нових зразків іноземної зброї, спілкуватися з інструкторами з країн Альянсу, навчатися на полігонах за кордоном. Окрім того, до Верховної Ради подано законопроєкт № 9432 про надання англійській мові статусу міжнародної, тому зовсім скоро вона стане другою мовою спілкування в українських збройних силах, тож питання мовної підготовки військовослужбовців матиме не рекомендаційний характер, а законодавчо закріплений. 

Відеоуроки зі спеціалізованою військовою лексикою, граматикою, а також порадами щодо вивчення мови регулярно виходять на YouTube-каналі “Армійська англійська”. За цей час випущено 37 навчальних відео, а до каналу органічно долучилися 6000 цільових підписників. Курс радять своїм студентам викладачі Національного університету оборони України ім. І. Черняхівського, Харківська академія, Одеська військова академія, Національна академія Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького, а військові психологи використовують його як частину реабілітаційної програми для звільнених військовополонених. В Україні поки що немає подібних спеціалізованих проєктів для військових.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]