Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Що можуть зробити з препаратами, у яких спливає термін придатності
2021-09-17

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що планується робити з вакцинами проти коронавірусу, термін придатності яких незабаром закінчиться. Він наполягає, що в МОЗ зроблять усе можливе, щоб препарат не довелося просто утилізувати. Ляшко зазначив, що в МОЗ будуть планувати все так, щоб ефективно використати наявну вакцину.

«Ми привезли якомога більше вакцин, які сьогодні є. Далі плануємо використати цю вакцину, закликаємо українців вакцинуватися для того, щоб продукт, який сьогодні є дефіцитом у глобальному вимірі, не був протермінований», ᅳ сказав він.

Ляшко пояснив, що термін придатності вакцин сягає 6 місяців. Але поки препарати доставлять на територію України, вже минає певний час, тож вакцину потрібно досить швидко використати.

А втім, Ляшко зазначив, що не буде обмежувати постачання вакцини в Україну, щоб створити ажіотаж у пошуку препаратів «для того, щоб вони десь не були протерміновані».

Якщо ж вакцину десь не встигатимуть використати, у МОЗ хочуть поділитися з країнами-партнерами, де її зможуть застосувати. Так, коли в Україні не було вакцин, міністерство зверталося по контракти й до партнерів, щоб ті надали нам гуманітарну допомогу.

«Якщо препаратбуде протермінований, зрозуміло, він буде вилучений з обігу та підлягатиме утилізації. Але ми будемо робити все можливе, аби продукт був не утилізований, а використаний на території України», ᅳ каже Ляшко.

Раніше головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів нам, що в Україні станом на 5 вересня зберігалося майже 10 мільйонів доз різних вакцин проти коронавірусного захворювання. У деяких із них термін придатності закінчується, починаючи з жовтня.

Наприклад, на рівні областей зберігається понад три мільйони доз вакцини AstraZeneca. За словами Кузіна, у деяких партіях цього препарату термін придатності закінчується у жовтні, листопаді та грудні.

Також в областях приблизно 1,1 мільйона доз Comirnaty (Pfizer) ᅳ серед них є кілька тисяч доз, термін придатності яких закінчується в листопаді-грудні.

За словами санлікаря, для максимально ефективного використання вакцини МОЗ вдається до кількох методів: перерозподіл між областями, використання вакцини з мінімальним інтервалом між першим і другим щепленням тощо.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]